Themabijeenkomsten

Vergroot je kennis over specifieke, vereniging gerelateerde thema's

Tijdens een themabijeenkomst staan we stil bij 1 specifiek thema. Dit kunnen actuele, landelijke thema’s zijn of thema’s welke specifiek binnen de sportverenigingen in Amersfoort leven. Jaarlijks worden er themabijeenkomsten EHBSO (Eerste Hulp Bij Sport Ongevallen) en reanimatie aangeboden. Themabijeenkomsten zijn bedoeld voor besturen, commissieleden, trainers, leiders en andere vrijwilligers van jouw sportvereniging.

Kijk hier in de agenda voor de komende themabijeenkomsten.

 

Themabijeenkomst “Verantwoorde en Gezonde sportkantine”

De sportkantine. Een plek waar jongeren – en volwassenen – veel tijd doorbrengen. Om voorafgaand aan een spannende wedstrijd bij elkaar te komen, om na afloop de mooie overwinning samen te vieren of misschien juist om die pijnlijke nederlaag met elkaar te verwerken. En natuurlijk rondom alle trainingen die daaraan vooraf zijn gegaan. Logisch dus dat zij in de sportkantine ook veel tijd besteden aan eten en drinken. Dat is natuurlijk heel gezellig, en kan ook heel goed hand in hand gaan met gezond. Steeds meer sportclubs hebben het stimuleren van een gezondere leefstijl op de agenda staan, en we zien dat steeds meer clubs aan de slag gaan om hun (jonge) leden en bezoekers een gezondere hap aan te kunnen bieden.

In het landelijke preventieakkoord wordt er gestreefd naar 2500 sportkantines met een gezonder aanbod. Om hiervoor in aanmerking te komen is het belangrijk dat je een gouden, zilveren of bronzen medaille haalt. Bij een:

  • Bronzen medaille wordt er een betere keuze mogelijk gemaakt
  • Zilveren medaille wordt er veel ruimte aan de betere keuze gegeven
  • Gouden medaille spreekt de betere keuze voor zich.

Programma:

19.15 uur            Ontvangst
19.30 uur            Programma bijeenkomst

  • Aftrap
  • Toelichting “Verantwoorde en Gezonde sportkantine” door Team:Fit
  • De “Verantwoorde en Gezonde sportkantine” in de praktijk
  • de rol van Sligro Amersfoort en Scheerder drankhandel Amersfoort binnen de “Verantwoorde en Gezonde sportkantine”
  • Hoe nu verder

21.00 uur            Afsluiting met gezond hapje en drankje.

Wil je meer informatie halen over de verantwoorde en gezonde sportkantine? Kom dan op maandag 5 oktober naar deze thema-avond.

Inschrijven kan door het formulier hieronder in te vullen. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met Arend Neuteboom of Eva Stam via sportvereniging@sro.nl of bel naar Arend (06-22844788) of Eva (06-51192563).

Bel mij terug

Waar mogen wij je over terugbellen?