Skip to Content

Zwemles ABC

Leren zwemmen bij De Heerenduinen

Bij zwembad De Heerenduinen kunnen kinderen vanaf 4 jaar starten met de officiële ABC-zwemlessen. Elke les bestaat uit heel veel oefeningen. En dat combineren we met een flinke dosis plezier, want zwemmen is vooral ook FUN. En als iets leuk is, gaat leren nog makkelijker.

Inschrijven voor zwemles

Wil je je kind inschrijven voor zwemles? Je kunt je zoon of dochter aanmelden vanaf 3 jaar (de lessen starten pas vanaf 4 jaar). Inschrijven voor zwemles kan bij de receptie. Na betaling van het inschrijfgeld is de inschrijving definitief. Meer informatie over de kosten voor zwemles vind je op onze tarieven pagina.

Na inschrijving krijg je meteen een SRO-klantenpas en een informatiepakketje mee. Met de SRO-klantenpas mag je kind tijdens de wachtlijst- en zwemlesperiode gratis vrijzwemmen in zwembad De Heerenduinen! Natuurlijk gaat een begeleidende volwassene mee, die koopt wel een kaartje.

Als de zwemlessen gaan beginnen koop je een 4-weken zwemleskaart. Deze zwemleskaart is voor 4 lessen van 45 minuten en is 4 weken geldig. De lessen zijn 1 keer per week, van maandag t/m zaterdag. Twee keer per week is in overleg ook mogelijk.

Doorschuiven fasen en afzwemmen

De opleidingsweg voor het Zwem- ABC bestaat uit meerdere fasen en uit meerdere afzwemmomenten voor het diploma.
Als je kind alle onderdelen van een fase beheerst, schuift het door naar een volgende fase (badje). We streven er hierbij naar om dezelfde lestijd aan te houden, maar soms lukt dit niet en zijn de vervolglessen op een andere tijd.

Als jouw kind mag afzwemmen, krijgt hij/zij een brief mee. Hiermee kun je bij de receptie afrekenen voor het diplomazwemmen. Je kunt dan ook gelijk doorgeven of je verder zwemt voor een volgend diploma.

Leren zwemmen met Vinnie

Vinnie maakt het voor kinderen leuk en inzichtelijk om te (laten) zien in welke fase van de zwemlessen ze zitten. Bij de eerste les kiest je kind zelf een kleurrijke vis en het eerste puzzelstukje. Na het afronden van elke fase krijgt je kind een nieuw puzzelstukje en mag hij of zij naar het volgende badje. In totaal zijn er zes fasen:

  • Fase 1 t/m 4: Afzwemmen voor het A-diploma
  • Fase 5: Afzwemmen voor het B-diploma
  • Fase 6: Afzwemmen voor het C-diploma

Wanneer je kind het C-diploma behaalt, is Vinnie compleet.

Zwemscore volgen

Heeft je kind zwemles in De Heerenduinen volg dan gemakkelijk via onderstaande link de resultaten van de zwemlessen via het leerlingvolgsysteem. Klik op de link en log in om de scores te bekijken:

Mijn zwemscore

Beschik je niet over de juiste inloggegevens neem dan gerust contact op. Wij helpen graag.

Kijklessen 2024-2025

Vanzelfsprekend wil je als ouder/verzorger graag zien wat jouw kind allemaal heeft geleerd tijdens de zwemlessen. Hiervoor organiseren we speciale kijklessen. De kijklessen staan gepland voor:

  • 4 t/m 9 november 2024
  • 10 t/m 14 februari 2025
  • 19 t/m 23 mei 2025

Afzwemdata  2024-2025

Komend seizoen wordt er afgezwommen op de volgende data:

  • 19 oktober 2024
  • 30 november 2024
  • 18 januari 2025
  • 8 maart 2025
  • 12 april 2025
  • 24 mei 2025
  • 28 juni 2025
  • 12 juli 2025

Wil je meer informatie over zwemlessen bij zwembad De Heerenduinen? Neem gerust contact met ons op:

KIES DATUM
MEER FILTERS
PDF VAN HET WEEKROOSTER pdf-donwload

Mail me terug

Heb je een vraag of opmerking? We horen het graag van je

Naar de contactpagina
Een lege whirlpool in het recreatiebad De Heerenduinen