Amersfoort nieuwe sportvereniging rijker

Amersfoort Netball Club viert officiële oprichting en verwelkomt enthousiaste leden

Amersfoort heeft er sinds 19 december 2023 officieel een sportvereniging bij: Amersfoort Netball Club. Deze frisse en levendige club nodigt volwassenen van alle niveaus uit deel te nemen aan deze wellicht nog onbekende teamsport, in een internationale setting.

Wat is netball?

Netball, in Nederland nog niet zo bekend maar wereldwijd gespeeld door meer dan 20 miljoen mensen in 80 verschillende landen, staat bekend om zijn dynamische en teamgerichte karakter. Ontstaan door misinterpretatie van vrouwenbasketbal aan het einde van de 19e eeuw, zijn er overeenkomsten met basketbal, handbal en ultimate frisbee. Het doel is zoveel mogelijk te scoren in de basket van de tegenstander, maar anders dan bij bijvoorbeeld basketbal hebben de zeven spelers per team aan de hand van hun positie toegang tot bepaalde zones in veld en mag er niet gelopen of gedribbeld worden met de bal. Netball is een snelle sport die zich richt op strategie, snelle besluitvorming en samenwerking.

Netball in Nederland

Netball is nog een jonge sport in Nederland: Amsterdam richtte als eerste een club op in 2014. Nu, 9 jaar later zijn er 6 clubs en wordt er gewerkt aan de oprichting van een Netball-bond die ook aangesloten is bij NOC*NSF, wat de sport verder verankert in de Nederlandse sportwereld. Hoewel de leden vooral expats met grotendeels een achtergrond uit de Britse Gemenebest zijn, staan alle clubs open voor spelers vanuit alle achtergronden en alle niveaus.

Amersfoort Netball Club

Amersfoort Netball Club is een uitnodigende vereniging voor internationale en lokale leden uit de regio Amersfoort die graag netball spelen, en voor mensen die het eens willen proberen. Voor degenen die nieuw zijn in het spel, biedt Amersfoort Netball Club trainingen en begeleiding om spelers van alle niveaus te helpen hun vaardigheden te ontwikkelen. De vereniging biedt een leuke, vriendelijke en inclusieve plek voor spelers van alle niveaus. Het draait hier niet alleen om competitie, maar ook om het opbouwen van sterke sociale banden binnen de gemeenschap.

Meer weten of eens meetrainen?

Neem gerust contact op via amersfoortnetballclub@gmail.com. Of neem een kijkje op de socials facebook.com/amersfoortnetballclub en instagram.com/amersfoortnetballclub

Deel dit artikel

Kopieer link
1

Bel mij terug

Waar mogen wij je over terugbellen?

"*" geeft vereiste velden aan

* - verplichte velden

Liendert speelt! Mooie samenwerking in de wijk. Bewegen mag dan natuurlijk niet ontbreken, dus wij zijn er bij. @NVSRO @Gem_Amersfoort @abcrustlien

In 2023 zijn in @Gem_Amersfoort 1.171 kinderen via @JFSCUtrecht Jeugdfonds Sport & Cultuur bij een sportvereniging of zwemles beland. 10% stijging tov 2022. Intermediairs bedankt!

Meer laden...