Amersfoorts Sportgala Festival Edition: een feest met helden

Maandag 27 november was Sportcomplex Amerena dé locatie waar zo’n 600 sportliefhebbers bij elkaar kwamen om Amersfoortse sporters, trainers, talenten en vrijwilligers te eren voor hun prestaties in het afgelopen jaar. Er werden jaarpenningen en gouden, zilveren of bronzen sportpenningen uitgereikt in de categorieën jeugd en volwassenen. Niet alleen sporters, maar ook vrijwilligers vielen in de prijzen.

Tijdens het middag- en avondprogramma konden bezoekers deelnemen aan een interactief en sportief programma met onder andere een schaatsplank, schuiftafeltennis, rolstoelbasketbal, watt-bike, diverse e-games, tafelvoetbal en darten.

Wethouder Ben van Koningsveld: “Sportend en bewegend Amersfoort kwam op een prachtige manier bij elkaar in de Amerena. Niet alleen zijn talenten, kampioenen en vrijwilligers geëerd, ook zijn veel nieuwe ontmoetingen tot stand gekomen en nieuwe ideeën ontstaan. Wat een helden hebben wij in Amersfoort, die geven de stad kleur!”

Jaarpenning jeugd
In het middagprogramma werden na de openingsact zo’n 100 jaarpenningen uitgereikt aan jeugdige sporters.
Klik hier voor het overzicht aan jaarpenningen voor de jeugd

Jaarpenning volwassenen
Aan het begin van de avond waren ruim 50 volwassenen aan de beurt om een jaarpenning in ontvangst te nemen.
Klik hier voor het overzicht aan jaarpenningen voor volwassenen

Brons, zilver en goud
In het avondprogramma werden de bronzen, zilveren en gouden sportpenningen uitgereikt door wethouder Van Koningsveld en burgemeester Bolsius.
Klik hier voor het overzicht aan bronzen, zilveren en gouden sportpenningen

Meer informatie
SRO is mede organisator en het festival vond plaats in Amerena. Samen met de gemeente hebben onze collega’s van Sportservice en Amerena het festival tot een succes gemaakt. Daar zijn we trots op!. Op www.amersfoortsportgala.nl vind je foto’s en verhalen.

Deel dit artikel

Kopieer link
1

Bel mij terug

Waar mogen wij je over terugbellen?

"*" geeft vereiste velden aan

* - verplichte velden

Liendert speelt! Mooie samenwerking in de wijk. Bewegen mag dan natuurlijk niet ontbreken, dus wij zijn er bij. @NVSRO @Gem_Amersfoort @abcrustlien

In 2023 zijn in @Gem_Amersfoort 1.171 kinderen via @JFSCUtrecht Jeugdfonds Sport & Cultuur bij een sportvereniging of zwemles beland. 10% stijging tov 2022. Intermediairs bedankt!

Meer laden...