Maak jouw club gezond toekomstbestendig

Hoe gezond is jouw sportomgeving? Met onze tips en inspiratie hoeft het gezonder maken van je sportomgeving niet moeilijk of duur te zijn. Betrek gemotiveerde mensen, stel een goed plan op, maak gebruik van slimme verkooptechnieken en vier je successen!

Hoe maak je jullie club gezond bestendiger voor de onzekere toekomst? Dit is een urgente vraag. Bij een toekomstbestendige sportclub wordt vaak gedacht aan bijvoorbeeld verduurzaming en vrijwilligers/ledenwerving. Naast deze belangrijke onderwerpen, maakt een gezondere sportomgeving jullie als sportaanbieder ook toekomstbestendiger.

Hieronder een aantal redenen:

  1. Als sportclub voorzie je in de behoefte van een groep die je nu misloopt. 77% van de bezoekers van een sportkantine vindt het belangrijk dat er gezondere alternatieven zijn voor de jeugd.
  2. Je kunt je als club kan profileren ten opzichte van andere clubs. Ouders die een gezondere sportomgeving voor het kind belangrijk vinden, kiezen mogelijk eerder voor de gezondere club.
  3. Een gezondere kantine kan jullie omzet juist laten toenemen. Dit komt door een kritische scan van het assortiment en het toevoegen van kansrijke gezondere producten.
  4. Last but not least: door duidelijk te communiceren dat jullie een gezondere sportclub zijn, krijgen jullie de waardering die jullie verdienen!

Misschien hebben jullie op dit moment al een gezonder assortiment of zijn jullie rookvrij? De JOGG-Teamfit coach kan jullie helpen om deze inspanningen te verzilveren met een prestatiebord voor op de club en de juiste media aandacht.

Partner van Amersfoortse clubs: JOGG-Teamfit

Een JOGG-Teamfit coach begeleidt Amersfoortse verenigingen kosteloos naar een gezondere sportomgeving. Jullie kunnen aan de slag met de thema’s gezonder aanbod, een verantwoord alcoholbeleid of een rookvrij sportterrein.

Nieuwe werkwijze JOGG-Teamfit

Teamfit werkt sinds kort met challenges. Dit geeft jullie sportvereniging de mogelijkheid om stap voor stap te werken aan een gezondere sportomgeving op één of meerdere thema’s. Aan de hand van challenges kunnen jullie mijlpalen vieren en beloningen ontvangen in de vorm van badges. Alle challenges binnen een thema behaald? Dan ontvangen jullie een topprestatiebadge!
Als de topprestatiebadge is behaald, maken wij hier samen met jullie en de JOGG-Teamfitcoach een feestelijk moment van op de club. Het liefst met pers en wethouder Sport. Zo kunnen jullie je als club profileren en krijgen jullie de waardering die jullie verdienen!

Online Mijn JOGG-Teamfit

De voortgang van JOGG-Teamfit houd je als club online bij. Heel handig, want zo kunnen meerdere mensen tegelijk zien hoe ver jullie club met het traject is. Maak een algemene inlog aan, zodat meerdere mensen van de werkgroep kunnen inloggen. Zo creëer je draagvlak en behoud je energie!

Aan de slag!?

Enthousiast en wil je aan de slag? Yes!
Laat hieronder je gegevens achter en Marieke neemt contact met je op.

Ja, ik wil meer weten over de Team-fit mogelijkheden voor mijn club

"*" geeft vereiste velden aan

Zo niet, geen probleem. We nemen sowieso contact met je op!

Deel dit artikel

Kopieer link
1

Bel mij terug

Waar mogen wij je over terugbellen?

"*" geeft vereiste velden aan

* - verplichte velden

Liendert speelt! Mooie samenwerking in de wijk. Bewegen mag dan natuurlijk niet ontbreken, dus wij zijn er bij. @NVSRO @Gem_Amersfoort @abcrustlien

In 2023 zijn in @Gem_Amersfoort 1.171 kinderen via @JFSCUtrecht Jeugdfonds Sport & Cultuur bij een sportvereniging of zwemles beland. 10% stijging tov 2022. Intermediairs bedankt!

De Achtbaan is de sportiefste school @Gem_Amersfoort geworden. Hoe word je dat? Door heel veel mee te doen met toernooien. 13x! Dan krijg je een kado en komt wethouder @vanKoningsveld op bezoek. Gefeliciteerd!

Meer laden...