Start het nieuwe seizoen goed!

Een nieuw seizoen is hét moment om (de administratie van) je vereniging weer up to date te maken en belangrijke informatie te delen met (nieuwe) vrijwilligers, leden, ouders en alle andere betrokkenen. Zeker op het gebied van het creëren van een sociaal veilige club. Want dat willen we allemaal wel, toch?! Dat hoeft niet in gewikkeld te zijn. We geven je graag 4 tips!

1) Verklaring omtrent gedrag (VOG)

Heb je nieuwe vrijwilligers rondlopen? Denk aan het gratis aanvragen van een VOG!

Iedereen moet op zijn of haar club in een veilige omgeving kunnen sporten. Voor agressie, intimidatie of seksueel grensoverschrijdend gedrag is absoluut geen plaats. Een VOG, ofwel Verklaring Omtrent Gedrag, kan daarbij helpen. Lees verder!

2) Vertrouwenscontactpersoon (VCP)

Staat het kennismakingsrondje van de Vertrouwenscontactpersoon al gepland?

De meeste Amersfoortse sportverenigingen hebben een vertrouwenscontactpersoon. Dat is goed nieuws! Maar is het alleen een anonieme naam op de website of zijn ze ook echt bekend bij (nieuwe) leden en zichtbaar in of rond je accommodatie? Lees verder.

3) Zichtbare gedragsregels

Hoe ga je om met je teamgenoten en tegenstanders, zowel tijdens als voor en na een wedstrijd? Wat betekent fair play? Wat mag ik als trainer in het privé-leven van een sporter? Er zijn veel situaties te bedenken waar je zelf een afweging moet maken of dat wat je doet ook handig en verstandig is. Gedragsregels helpen hierbij. Zorg dan ook dat je gedragsregels altijd online en fysiek in/rond je accommodatie zichtbaar zijn. Lees verder!

4) Online verdiepingsslag

Meer weten over integriteit binnen de sport(club)? Volg de gratis online cursussen!

We willen een eerlijke en veilige sport in Amersfoort. Voor sporters maar ook voor bestuurders, trainers, coaches en iedereen die meer wil weten over sport en integriteit heeft het Centrum Veilige Sport Nederland (CVSN) e-learnings ontwikkeld. De modules maken je bewust van wat jij kunt doen en hoe je leert herkennen wat er in je eigen sportomgeving gebeurt. Deel deze binnen jouw vereniging en maak gebruik van deze gratis mogelijkheden. Lees verder!

Wil je meer weten of heb je hulp nodig om deze zaken goed te regelen binnen je sportverenigingen? Laat het ons weten! Mail op sportvereniging@sro.nl!

Deel dit artikel

Kopieer link
1

Bel mij terug

Waar mogen wij je over terugbellen?

"*" geeft vereiste velden aan

* - verplichte velden

Liendert speelt! Mooie samenwerking in de wijk. Bewegen mag dan natuurlijk niet ontbreken, dus wij zijn er bij. @NVSRO @Gem_Amersfoort @abcrustlien

In 2023 zijn in @Gem_Amersfoort 1.171 kinderen via @JFSCUtrecht Jeugdfonds Sport & Cultuur bij een sportvereniging of zwemles beland. 10% stijging tov 2022. Intermediairs bedankt!

De Achtbaan is de sportiefste school @Gem_Amersfoort geworden. Hoe word je dat? Door heel veel mee te doen met toernooien. 13x! Dan krijg je een kado en komt wethouder @vanKoningsveld op bezoek. Gefeliciteerd!

Meer laden...