Inschrijven Fit en veilig

15nov

Hoe organiseer je als vereniging een sportaanbod voor senioren dat zowel leuk als veilig is?

Het grote aantal senioren in Nederland en de blijvend toenemende vergrijzing kunnen van betekenis zijn voor je sportvereniging. Het merendeel van de ‘zilveren golf’ in Nederland beschikt over voldoende tijd en financiële middelen om de jaren na pensionering op plezierige wijze in te vullen. Senioren gaan veel op stap, bezoeken musea, zijn vaker in de sportschool, op de fiets en bij sportverenigingen te vinden. Een groeiende en interessante deelnemersgroep!

Hoe organiseer je als vereniging een sportaanbod voor senioren dat zowel leuk als veilig is? In deze module vertellen wij meer over de kenmerken van de ouder wordende mens in het algemeen en de gevolgen voor het bewegen in het bijzonder. Na het volgen van deze module ben je bekend met de fysieke en sociale verschijnselen die het ouder worden met zich mee brengen, en kun je een sportaanbod verzorgen waaraan senioren niet alleen met plezier, maar ook op verantwoorde wijze aan kunnen deelnemen.

In het voorjaar start deze cursus voor trainers van sportverenigingen Fit en veilig: de senior op niveau actief bij de sportvereniging.
Dit is een gratis module van 2 avonden (vind plaats op maandag of woensdagavond!) voor alle trainers die te maken hebben met oudere sporters en oudere nieuwkomers bij hun sportvereniging. Deze module wordt bij voldoende aanmeldingen georganiseerd door 2 buurtsportcoaches met veel ervaring met senioren.

Schrijf je hieronder in voor de cursus. Voor vragen en meer informatie kun je mailen naar: seniorensport@sro.nl of bellen op 06-17455323.

Inschrijven Fit en Veilig

Deel dit artikel

Kopieer link
4

Bel mij terug

Waar mogen wij je over terugbellen?