Subsidieregeling Sport en Bewegen open én vernieuwd!

Een leven lang sporten en bewegen voor alle Amersfoorters. Dat is waar Amersfoort als stad voor gaat. Sport- en beweegevenementen en investeringen in sportvoorzieningen kunnen daaraan bijdragen. Organisaties, verenigingen en inwoners kunnen daarvoor in 2023 een subsidie aanvragen.  

Laagdrempelig sporten en bewegen
Om sport en bewegen voor iedere Amersfoorter haalbaar te maken, stimuleert de gemeente dat er meer activiteiten komen waar iedereen aan deel kan nemen. Ook voor mensen voor wie het minder vanzelfsprekend is om in beweging te komen door bijvoorbeeld een beperking. In de subsidieregeling wordt daarom expliciet aandacht gevraagd voor een breed aanbod van activiteiten en fysiek goed toegankelijke activiteiten en accommodaties.

Subsidie voor activiteiten en investeringen
Er zijn twee regelingen. De ene is voor activiteiten zoals evenementen of een nieuw sportaanbod. De andere is voor investeringen zoals het aanpassen van een sportaccommodatie waardoor deze intensiever gebruikt kan worden of de aanschaf van sportmateriaal. Daarbij is bij elke regeling een splitsing gemaakt tussen aanvragen tot 2.500 euro en van 2.500 tot 40.000 euro. De aanvragen tot 2.500 euro worden sneller beoordeeld zodat aanvragers snel duidelijkheid hebben, en bovendien mag de hoogte van de subsidie voor deze aanvragen maximaal 100% van de subsidiabele kosten zijn.

Wijzigingen in subsidie ten opzichte van vorig jaar
Met het openstellen van de nieuwe subsidieregeling voor dit jaar, zijn er enkele wijzigingen toegebracht. We zetten ze op een rijtje:

Wijziging in subsidieregeling activiteiten sport en bewegen:

  • De hoogte van de aangevraagde subsidie mag maximaal 100% zijn van het totaal van de subsidiabele kosten (inclusief belastingen) van een activiteit in de categorie tot € 2.500,- (was voorheen 40%).
  • Kosten van herinneringsmedailles, -vaantjes en dergelijke zijn onder de regeling van 2023 wel subsidiabel (waren dat voorheen niet).
  • Indien een vereniging een voorschot wil, kan dat tot max. 50% van de verleende subsidie (was voorheen 80%).

Wijziging in subsidieregeling investeringen sport en bewegen:

  • De hoogte van de aangevraagde subsidie mag maximaal 100% zijn van het totaal van de subsidiabele kosten (inclusief belastingen) van een activiteit in de categorie tot € 2.500,- (was voorheen 40%).
  • Kosten van aanschaf duurzaam sportinventaris, de drempel van € 1.500,- is komen te vervallen.
  • Indien een vereniging een voorschot wil, kan dat tot max. 50% van de verleende subsidie (was voorheen 80%).

Meer informatie
Alle informatie over de regeling en een toelichting daarop is te vinden op www.amersfoort.nl/sportsubsidie. Wil je meer weten, heb je hulp nodig bij het aanvragen van een subsidie of wil je dat we meelezen, laat het weten via sportvereniging@sro.nl

Deel dit artikel

Kopieer link
1

Bel mij terug

Waar mogen wij je over terugbellen?

"*" geeft vereiste velden aan

* - verplichte velden

Liendert speelt! Mooie samenwerking in de wijk. Bewegen mag dan natuurlijk niet ontbreken, dus wij zijn er bij. @NVSRO @Gem_Amersfoort @abcrustlien

In 2023 zijn in @Gem_Amersfoort 1.171 kinderen via @JFSCUtrecht Jeugdfonds Sport & Cultuur bij een sportvereniging of zwemles beland. 10% stijging tov 2022. Intermediairs bedankt!

De Achtbaan is de sportiefste school @Gem_Amersfoort geworden. Hoe word je dat? Door heel veel mee te doen met toernooien. 13x! Dan krijg je een kado en komt wethouder @vanKoningsveld op bezoek. Gefeliciteerd!

Meer laden...