Terugblik Kenniscafé Seniorensport

Terugblik Kenniscafé Seniorensport / 7 maart 2023
Afgelopen dinsdagavond vond het Kenniscafé Seniorensport plaats, georganiseerd door Marieke Koudijs & Daniel Jellema (verenigingsadviseurs SRO) en Heleen Zuiderduin, Kirsten Veldhuizen & Esther Eijk (buurtsportcoaches senioren). Met de aanwezigheid van Switch (volleybal), CKV Mia (korfbal), Boks Academie Amersfoort (boksen), TTV Over ’t Net (tafeltennis), ZVV De Kolkrijst (zaalvoetbal), VVZA (voetbal), vv Hoogland (voetbal) en Stichting Welzijn Ouderen Soest waren er verschillende takken van sport aanwezig. Daarnaast gaat een extra dank uit naar Gerard van der Werff van AFC Quick 1890 (voetbal) voor het openstellen van de accommodatie en  participeren in de Q&A, aan Jasper Hoogland van de Crackerjacks (basketbal) voor ook participeren in de Q&A en aan Stefanie van Geert van het Nationaal Ouderenfonds die een presentatie gaf over de erkende interventie OldStars.

Tijdens dit kenniscafé zijn de aanwezigen meegenomen in de verschillende mogelijkheden die de verenigingen kunnen omarmen om aanbod voor senioren te creëren. Vanuit de buurtsportcoaches senioren van SRO werd een presentatie gegeven over het seniorenaanbod gericht op kwetsbare senioren en de mogelijkheid voor verenigingen om hierin samen te werken. Daarnaast gaf Stefanie van Geert van het Nationaal Ouderenfonds een presentatie over OldStars Sport en De Derde Helft.  Onder de vlag van OldStars Sport hangen inmiddels 16 verschillende beweegvormen voor senioren. Van het meest bekende OldStars voetbal (walking football) tot een recent opgestarte variant: OldStars waterpolo. Voor verenigingen erg interessant, omdat je hiermee aanbod creëert voor 55+-ers die – zonder aanbod – lastiger te behouden zijn voor de vereniging als spelend lid. Indien een vereniging geïnteresseerd is in het opzetten van een OldStars-variant, vindt er begeleiding van A tot Z plaats door het Nationaal Ouderenfonds en SRO. Zowel in het opzetten van het concept, als in het werven van deelnemers.

Na de presentaties werden de aanwezigen door Kirsten Veldhuizen geactiveerd middels een energizer. Na de energizer vond een Q&A plaats met ervaringsdeskundigen Gerard van der Werff (AFC Quick 1890) en Jasper Hoogland (Crackerjacks) over hun ervaringen bij de opstart en borging van OldStars. Tot slot werden de deelnemers opgedeeld in 3 breakout-groepen, waarin een aanvalsplan is gemaakt om aan de slag te gaan met seniorenaanbod. Kortom: een geslaagd kenniscafé waarin veel inspiratie is opgedaan!

Kon jouw vereniging niet aanwezig zijn, maar is de interesse toch gewekt om seniorenaanbod op te zetten? Of ben je geïnteresseerd in de informatie uit de presentaties? Mail dan naar sportvereniging@sro.nl!

Zie hieronder de foto’s van de avond!

 

 

Deel dit artikel

Kopieer link
1

Bel mij terug

Waar mogen wij je over terugbellen?

"*" geeft vereiste velden aan

* - verplichte velden

Liendert speelt! Mooie samenwerking in de wijk. Bewegen mag dan natuurlijk niet ontbreken, dus wij zijn er bij. @NVSRO @Gem_Amersfoort @abcrustlien

In 2023 zijn in @Gem_Amersfoort 1.171 kinderen via @JFSCUtrecht Jeugdfonds Sport & Cultuur bij een sportvereniging of zwemles beland. 10% stijging tov 2022. Intermediairs bedankt!

De Achtbaan is de sportiefste school @Gem_Amersfoort geworden. Hoe word je dat? Door heel veel mee te doen met toernooien. 13x! Dan krijg je een kado en komt wethouder @vanKoningsveld op bezoek. Gefeliciteerd!

Meer laden...