Verdeling Subsidie Sportkader Jeugd 2023 bekend

45 verenigingen met 10.428 jeugdleden, die door 558 kaderleden worden getraind ontvangen subsidie

De aanvraag termijn is gesloten en het subsidiebedrag is verdeeld. In 2023 is door 45 sportverenigingen een beroep gedaan op de subsidie Sportkader Jeugd. Zij vertegenwoordigen in totaal 10.428 jeugdleden, die door 558 bevoegde kaderleden worden getraind. Een mooi resultaat!

Uitbetaling juni 2023

Sportverenigingen die een aanvraag hebben gedaan krijgen in de week van 13 juni per brief bericht over het bedrag dat zij uitgekeerd krijgen. De uitbetaling vindt eind juni 2023 plaats.

Heeft jouw vereniging jeugdleden en heb je geen aanvraag gedaan dan is er volgend jaar weer een kans. Half februari 2024 is er een nieuwe subsidie kans. Kijk daarvoor op de site van de gemeente Amersfoort.

Achtergrond subsidie

De subsidie Sportkader Jeugd is er speciaal voor sportverenigingen met een aanbod voor de ontwikkeling van sportkader. Met sportkader bedoelen we trainers die training geven aan jeugdleden van sportverenigingen. Het kan gaan om cursussen en opleidingen op sporttechnisch gebied, op pedagogisch en didactisch gebied. Ook het inhuren van een clubkadercoach en het laten organiseren van workshops door, bijvoorbeeld, NOC*NSF past binnen deze regeling. De subsidie wordt gebaseerd op het aantal jeugdleden van de club per 1 januari van het jaar van de aanvraag.

Deel dit artikel

Kopieer link
1

Bel mij terug

Waar mogen wij je over terugbellen?

"*" geeft vereiste velden aan

* - verplichte velden

Liendert speelt! Mooie samenwerking in de wijk. Bewegen mag dan natuurlijk niet ontbreken, dus wij zijn er bij. @NVSRO @Gem_Amersfoort @abcrustlien

In 2023 zijn in @Gem_Amersfoort 1.171 kinderen via @JFSCUtrecht Jeugdfonds Sport & Cultuur bij een sportvereniging of zwemles beland. 10% stijging tov 2022. Intermediairs bedankt!

De Achtbaan is de sportiefste school @Gem_Amersfoort geworden. Hoe word je dat? Door heel veel mee te doen met toernooien. 13x! Dan krijg je een kado en komt wethouder @vanKoningsveld op bezoek. Gefeliciteerd!

Meer laden...