Vrijwilligers

Hier, op Natuurboerderij de Brinkhorst, is de hulp van vrijwilligers essentieel. Er zijn voor diverse onderdelen vrijwilligers nodig. Kom helpen!

Vrijwilligers die nu hard nodig zijn
Op het moment zijn wij hard op zoek naar hulp in de dierverzorging op Landgoed Schothorst en voor onze boerderijwinkel op de locatie De Brinkhorst in Vathorst

Hard nodig! Vrijwilliger ’t Brinkeltje; Locatie De Brinkhorst in Vathorst
Hard nodig! Vrijwilliger dierverzorger vanaf 18 jaar; Locatie Landgoed Schothorst

Vrijwilligers zijn onmisbaar
Je ziet het vast wel vaker, een vacature waarin  vrijwilligers worden gevraagd. Vrijwilligers zijn niet meer weg te denken in bijvoorbeeld zorg maar ook op de kinderboerderij zijn ze onmisbaar.
Hier, op Natuurboerderij de Brinkhorst, is de hulp van vrijwilligers essentieel. Zonder vrijwilligers zouden wij niet kunnen bestaan.
Het is dankzij deze vrijwilligers dat de konijnen op onze knuffelweide een nieuw hok hebben. Het is dankzij deze vrijwilligers dat ’t Brinkeltje, onze boerderijwinkel, is uitgegroeid tot een winkel met een groot aanbod aan duurzame en natuurlijke producten. Het is dankzij deze vrijwilligers dat we een kerstmarkt kunnen organiseren met activiteiten zoals schminken, knutselen of een lekker worstenbroodje maken bij de vuurkorf. En het is dankzij deze vrijwilligers dat de dieren in de weekenden en op feestdagen, eten en een schoon hok hebben.
Zoals je ziet zijn vrijwilligers erg belangrijk voor ons.

Wij zijn altijd op zoek naar extra hulp
Vrijwilliger zijn op onze kinderboerderij betekent dat je direct deel uitmaakt van een ‘familie’ waar iedereen een groot hart heeft voor natuur, dier en mens. Al kun je maar één dag in de maand, je wordt gewaardeerd om wie je bent en wat je doet.
Misschien lijkt het je leuk om ’s zomers ijsjes te verkopen aan de kinderen of help je liever mee met klusjes in en om de boerderij. Elke bijdrage is waardevol.
Wellicht kunnen wij jou ook helpen door je een re-integratieplek te bieden. Hier kun je werken aan je zelfvertrouwen en krijg je het gevoel dat je weer meetelt.

We hebben veel activiteiten waarbij vrijwilligers kunnen helpen. Denk o.a. aan

  • ’t Brinkeltje, de boerderijwinkel
  • dierenverzorging
  • ‘handige Harry’ klusjes
  • kinderen schminken of helpen met andere activiteiten bij een evenement
  • moestuin onderhouden of andere ‘groene vingers’ klussen.

Voor de dierverzorging is hulp nodig in het weekend en op feestdagen. Ben je 18 jaar of ouder en ben je in staat om zelfstandig te werken, dan kun je als ochtendvoerder aan de slag.
Ben je 14 jaar of ouder assisteer dan ‘s middags de weekendbeheerder.

Op onze locatie in Schothorst, de Middeleeuwse boerderij, kunnen we voor de hele week zelfstandige dierverzorgers (18 jaar of ouder) gebruiken voor de ochtend of middag.

Lijkt het je leuk om mee te helpen op deze natuuroase middenin Vathorst, laat het ons weten via de mail of kom eens langs.

Voor meer informatie over de werkzaamheden bij de verschillende vrijwilliger functies, zie de onderstaande omschrijvingen:

Neem contact op

Waar mogen wij je over bellen of mailen?

Locatiegegevens

Wageningseberg 43
3825 GR Amersfoort

033 - 888 17 80

Openingstijden

maandag: gesloten
dinsdag t/m vrijdag: 10:00 - 17:00
zaterdag & zondag: 13:30 - 16:30