Vrijwilligers

Hier, op Natuurboerderij de Brinkhorst, is de hulp van vrijwilligers essentieel. Er zijn voor diverse onderdelen vrijwilligers nodig. Kom helpen!

Groene helden gezocht voor onze pluk- en moestuin!

WORD VRIJWILLIGER IN ONZE PLUK- EN MOESTUIN
Wij zijn op zoek naar volwassenen die de handen uit de mouwen willen steken in onze prachtige pluk- en moestuin. Ervaring is niet vereist, enthousiasme vinden wij belangrijker. Voor vragen en hulp kunnen we rekenen op begeleiding van 033Groen.

GENIET VAN JE EIGEN OOGST
Als dank voor hun inzet, mogen onze vrijwilligers hun oogst en bloemen gratis mee naar huis nemen. Wat over blijft de opbrengst van de moestuin en de bloemen uit de pluktuin worden verkocht in de winkel van onze natuurboerderij.

MELD JE AAN!
Weet jij van aanpakken, ben je niet vies van zwarte randen onder je nagels en houd je van lekker buiten werken in een gezellige sfeer? Meld je dan aan als vrijwilliger. Je uren worden in overleg afgestemd. Vul het formulier nu in!

Andere vrijwilligers die nu (hard) nodig zijn
Op het moment zijn wij hard op zoek naar hulp voor onze boerderijwinkel, en ook naar dierverzorgers en klussers:

Vrijwilligers zijn onmisbaar
Je ziet het vast wel vaker, een vacature waarin  vrijwilligers worden gevraagd. Vrijwilligers zijn niet meer weg te denken in bijvoorbeeld zorg maar ook op de kinderboerderij zijn ze onmisbaar.
Hier, op Natuurboerderij de Brinkhorst, is de hulp van vrijwilligers essentieel. Zonder vrijwilligers zouden wij niet kunnen bestaan.

Het is dankzij deze vrijwilligers dat de konijnen op onze knuffelweide een nieuw hok hebben. Het is dankzij deze vrijwilligers dat ’t Brinkeltje, onze boerderijwinkel, is uitgegroeid tot een winkel met een groot aanbod aan duurzame en natuurlijke producten. Het is dankzij deze vrijwilligers dat we een kerstmarkt kunnen organiseren met activiteiten zoals schminken, knutselen of een lekker worstenbroodje maken bij de vuurkorf. En het is dankzij deze vrijwilligers dat de dieren in de weekenden en op feestdagen, eten en een schoon hok hebben. Zoals je ziet zijn vrijwilligers erg belangrijk voor ons.

Wij zijn altijd op zoek naar extra hulp
Vrijwilliger zijn op onze kinderboerderij betekent dat je direct deel uitmaakt van een ‘familie’ waar iedereen een groot hart heeft voor natuur, dier en mens. Al kun je maar één dag in de maand, je wordt gewaardeerd om wie je bent en wat je doet. Misschien lijkt het je leuk om ’s zomers ijsjes te verkopen aan de kinderen of help je liever mee met klusjes in en om de boerderij. Elke bijdrage is waardevol.
Wellicht kunnen wij jou ook helpen door je een re-integratieplek te bieden. Hier kun je werken aan je zelfvertrouwen en krijg je het gevoel dat je weer meetelt.

We hebben veel activiteiten waarbij vrijwilligers kunnen helpen. Denk o.a. aan:

  • ’t Brinkeltje, de boerderijwinkel
  • dierenverzorging
  • ‘handige Harry’ klusjes
  • kinderen schminken of helpen met andere activiteiten bij een evenement
  • moestuin onderhouden of andere ‘groene vingers’ klussen.

Voor de dierverzorging is hulp nodig in het weekend en op feestdagen. Ben je 18 jaar of ouder en ben je in staat om zelfstandig te werken, dan kun je als ochtendvoerder aan de slag. Ben je 14 jaar of ouder assisteer dan ‘s middags de weekendbeheerder.

Op onze locatie in Schothorst, de Middeleeuwse boerderij, kunnen we voor de hele week zelfstandige dierverzorgers (18 jaar of ouder) gebruiken voor de ochtend of middag.

Word vrijwilliger
Lijkt het je leuk om mee te helpen op deze natuuroase middenin Vathorst, laat het ons weten via de mail of kom eens langs.

Neem contact op

Waar mogen wij je over bellen of mailen?

* - verplichte velden

Locatiegegevens

Wageningseberg 43
3825 GR Amersfoort

033 - 888 17 80

Openingstijden

maandag: gesloten
dinsdag t/m vrijdag: 10:00 - 17:00
zaterdag & zondag: 13:30 - 16:30