Opleiding Trainersbegeleiding

Maak werk van je trainers, maak werk van trainersbegeleiders!

Iedereen heeft baat bij een goede coach, óók de trainer of coach zelf. Iemand die feedback geeft op pedagogische vaardigheden en als klankbord kan fungeren, tilt coaches én daarmee de vereniging naar een hoger plan. Met de scholing Trainersbegeleiding leer je vaardigheden waarmee je als trainersbegeleider aan de slag kan gaan.

Als trainersbegeleider ga je de trainers of coaches binnen de sportvereniging voor langere tijd ondersteunen. Daardoor werk je mee aan een structureel sportief, veilig en stimulerend sportklimaat binnen de vereniging. Zo kan een coach bijvoorbeeld om feedback vragen bij een training die altijd rommelig verloopt. De trainersbegeleider observeert vanaf de zijlijn en ziet zo andere dingen dan de coach zelf, die volop in de dynamiek betrokken is en zijn of haar handen vol heeft aan het team.

Tijdens de scholing leer je de trainer te laten reflecteren op zijn gedrag en manier van coachen. Welk effect heeft dit op de sporters? Je leert gedrag te observeren (verbale en non-verbale uitingen) en analyseren en je analyse te vertalen in concrete tips: wat gaat er goed, wat kan beter? Verder leer je observaties op een goede manier met de trainer te bespreken.

Duur

De scholing bestaat uit 4 dagdelen;
28 februari 2024       Theoriebijeenkomst         19:00 – 22:00u
6 maart 2024             Online theorie vervolg     19:00 – 20:30u
27 maart 2024           Praktijkbijeenkomst         19:00 – 22:00u
3 april 2024               Online evaluatie                 19:00 – 20:30u

Na deze scholing

  • kun je het gedrag van de trainer tijdens een training of wedstrijd observeren en analyseren;
  • kun je je observaties benoemen in een feedbackgesprek en daarbij praktische tips aanreiken;
  • kun je bewustwording creëren bij de trainer over hoe hij/zij overkomt op de sporters en hoe het contact voor, tijdens en na de training of wedstrijd is;
  • kun je de trainers en coaches stimuleren tot verdere ontwikkeling.

Na afloop van de scholing ontvang je een bewijs van deelname. Informeer bij je bond of deze bijscholing mogelijk licentiepunten oplevert.

Door ontwikkeling en begeleiding van trainers in de praktijk kun je doelgericht werken aan een groep trainers en coaches die daadwerkelijk in staat is het gewenste positieve sportklimaat te creëren en invulling te geven aan de pedagogische rol.

Vragen of meer weten?

Laat het Marieke weten, via MKoudijs@sro.nl

Inschrijven opleiding Trainersbegeleiding

"*" geeft vereiste velden aan

Adres

Details

28-02-2024
19:00 - 22:00

gratis

Amerena
De Velduil 2, Amersfoort

Deel dit artikel

Kopieer link
1

Bel mij terug

Waar mogen wij je over terugbellen?

"*" geeft vereiste velden aan

* - verplichte velden

Liendert speelt! Mooie samenwerking in de wijk. Bewegen mag dan natuurlijk niet ontbreken, dus wij zijn er bij. @NVSRO @Gem_Amersfoort @abcrustlien

In 2023 zijn in @Gem_Amersfoort 1.171 kinderen via @JFSCUtrecht Jeugdfonds Sport & Cultuur bij een sportvereniging of zwemles beland. 10% stijging tov 2022. Intermediairs bedankt!

Meer laden...