Duiken met 1 op 1 begeleiding

Via de gemeente Amersfoort is er sinds vorig jaar een speciale subsidie voor de individuele begeleiding van volwassenen richting sport. Voor sommige mensen is de stap naar een sportvereniging of andere vorm van sporten en/of bewegen wat te groot. Het betreft vaak mensen met een combinatie van problemen. Denk aan lichamelijke of psychische problemen en weinig financiële mogelijkheden en/of mensen die de weg niet weten vanwege taalproblemen of omdat ze onze cultuur niet voldoende kennen. 

Enige tijd geleden kwam via het Wijkteam de vraag van Pieter binnen. Pieter wilde heel graag gaan duiken. Vanwege zijn lichamelijke handicap, ziekte en het gebrek aan zwemdiploma’s was dit geen eenvoudige vraag. Om te beoordelen of het mogelijk was ben ik samen met duikinstructeurs van OWSV Aqua-Holic bij Pieter op bezoek geweest. De geweldige instructeurs van Aqua-Holic zagen zeker mogelijkheden en hebben Pieter kosteloos een proefduik aangeboden. We konden het water in! Voor Pieter was het een onvergetelijke ervaring en nu weet hij wat zijn mogelijkheden zijn. Hij is al aan het uitzoeken hoe en waar hij structureel zou kunnen gaan duiken en hij gaat hier zeker mee door.    

Heb je een vraag mail: aangepastsporten@sro.nl

 

Deel dit artikel

Kopieer link
1

Bel mij terug

Waar mogen wij je over terugbellen?

"*" geeft vereiste velden aan

* - verplichte velden

Liendert speelt! Mooie samenwerking in de wijk. Bewegen mag dan natuurlijk niet ontbreken, dus wij zijn er bij. @NVSRO @Gem_Amersfoort @abcrustlien

In 2023 zijn in @Gem_Amersfoort 1.171 kinderen via @JFSCUtrecht Jeugdfonds Sport & Cultuur bij een sportvereniging of zwemles beland. 10% stijging tov 2022. Intermediairs bedankt!

De Achtbaan is de sportiefste school @Gem_Amersfoort geworden. Hoe word je dat? Door heel veel mee te doen met toernooien. 13x! Dan krijg je een kado en komt wethouder @vanKoningsveld op bezoek. Gefeliciteerd!

Meer laden...