Wijkwalk Soesterkwartier

Wijk Walk biedt een eigenzinnige kijk op het Soesterkwartier en gaf de mogelijkheid om in contact te komen met mensen die in de wijk wonen en werken. De organisatie is in handen van Mariska Jacobi van iaMeventz. 

Op woensdagavond 4 oktober konden bewoners meedoen met een bijzondere wandeling die je letterlijk DOOR de wijk leidt. Deze avond bood bewoners de kans om kerken, sportkantines, winkels, scholen, gezondheidscentrum, het Projectenhuis, Puntenburg, de tuin van de Evangelische Hogeschool en het Wijkmuseum van binnenuit te ontdekken. 

Buurtsportcoach Amersfoort heeft de handen ineengeslagen samen met de partijen (huisarts, fysiotherapeut, Diëtistes, Oefentherapeut, Psycholoog, Podotherapeut) uit Gezondheidscentrum Noorderwier om gezamenlijk de deuren te openen voor bewoners.  

Men kon bij de hoofdingang naar binnen en via de achteruitgang door naar de apotheker. Er was ook een beweegparcours uitgezet en in de oefenruimte van de fysiotherapeut was meer informatie te ontvangen over fysiotherapie, de buurtsportcoach en al het beweegaanbod.  

De Wijk Walk is 4,5 kilometer en ging ook langs AKV Soesterkwartier aan de Dollardstraat. Zowel de korfbalvereniging als Rugbyclub Eemland waren aanwezig voor meer informatie over de sport en natuurlijk een sportieve activiteit.  

Met circa 200 deelnemende wandelaars was het een gezellige avond met divers publiek, van jong tot oud. Een mooi initiatief van en voor de wijk! Zie: www.wijkwalk.nl 

Deel dit artikel

Kopieer link
1

Bel mij terug

Waar mogen wij je over terugbellen?

"*" geeft vereiste velden aan

* - verplichte velden

Liendert speelt! Mooie samenwerking in de wijk. Bewegen mag dan natuurlijk niet ontbreken, dus wij zijn er bij. @NVSRO @Gem_Amersfoort @abcrustlien

In 2023 zijn in @Gem_Amersfoort 1.171 kinderen via @JFSCUtrecht Jeugdfonds Sport & Cultuur bij een sportvereniging of zwemles beland. 10% stijging tov 2022. Intermediairs bedankt!

De Achtbaan is de sportiefste school @Gem_Amersfoort geworden. Hoe word je dat? Door heel veel mee te doen met toernooien. 13x! Dan krijg je een kado en komt wethouder @vanKoningsveld op bezoek. Gefeliciteerd!

Meer laden...