Wie ben je en wat is je achtergrond?

Ik ben Bram, 37 jaar, geboren en getogen in Haarlem en samen met mijn vriendin woon ik hier nog steeds. In Amsterdam heb ik de hbo-opleiding Sportmanagement Lichamelijke Opvoeding gevolgd. Leuke studie, maar niet wat ik uiteindelijk wilde doen. Tijdens mijn opleiding werkte ik in de thuiszorg en later nog als brugwachter in Haarlem. Bij SRO kwam ik terecht als sporthalbeheerder van het Kennemer Sportcenter. Daar heb ik een aantal jaar met plezier gewerkt totdat ik de overstap maakte naar mijn huidige functie. Inmiddels ben ik alweer 10 jaar bij SRO!

Ik sport graag en veel. Van hardlopen en fietsen tot wandelen, tennis en voetbal. Ook houd ik van tuinieren en maak ik mooie reizen met mijn vriendin. Een halfjaar fietsen door Canada en Noord-Amerika stond op de planning, maar corona gooide roet in het eten. Hopelijk gaan we die reis nog eens maken!

Waarom heb je ooit ‘ja’ gezegd tegen SRO en wat doe je nu precies?
Ik was toe aan zekerheid en stabiliteit, dus blij met het vaste contract dat SRO me aanbood. Bovendien ervaarde ik SRO als een fijne werkgever. Toch merkte ik na een paar jaar als sporthalbeheerder dat ik liever buiten wilde werken. Ik kwam in contact met een collega Cultuurtechnische Dienst en zijn werkzaamheden triggerde me. Lekker buiten werken en in beweging zijn, dat paste goed bij me. Daarom ben ik blij dat SRO me de kans gaf om te switchen naar mijn huidige rol. Als Cultuurtechnisch Medewerker regel ik alle groenvoorziening op sportcomplexen. Samen met collega’s onderhoud ik meerdere sportparken tegelijk in Haarlem. Ik zit geregeld op de trekker, maar doe ook veel met de hand. Van snoeien, bladblazen en bemesting tot het repareren van hekwerken en sportveldbelijning. Aan het begin van mijn werkdag weet ik meestal nog niet wat ik ga doen. ’s Ochtends komen mijn collega’s en ik samen en bekijken we wat nodig is. Dat maakt elke dag anders en juist zo leuk!

Wat is voor jou kenmerkend aan werken bij SRO?
Voor mij is dat vooral de open sfeer en het contact met elkaar. Ik heb echt leuke collega’s waar ik het goed mee kan vinden! Nadat we ’s ochtends het werk verdelen, ga ik mijn eigen gang maar bij grotere klussen helpen we elkaar. Helaas is het door corona alweer even geleden, maar in normale tijden zijn er leuke bedrijfsfeestjes, borrels en sportevents met collega’s. De meeste mensen ken ik wel en de lijnen zijn kort. Dus als ik vragen heb, kan ik altijd even bellen. De aandacht voor duurzaamheid merk ik ook. We gebruiken geen chemische onkruidbestrijding en maken inmiddels de overstap naar elektrisch gereedschap. Als je jezelf verder wilt ontwikkelen, is er de SRO Academie vol met cursussen. Dat vind ik echt een pluspunt. Ik heb zelf een opleiding tot terreinmeester gevolgd en afgerond. Wat mij betreft mag er binnen de Academie nog wel een cursus bij gericht op mijn vakgebied. Als je zelf iets voorstelt, weet ik zeker dat SRO hiervoor openstaat.

Waar word je nou écht blij van en kom je graag je bed voor uit?
Ik ben het liefst in beweging dus de lichamelijke uitdaging vind ik het mooiste aan mijn werk. Als ik een strak grasveld aflever voor een sportwedstrijd én het dan ook nog droog en mooi weer is, ben ik helemaal tevreden. Het doet me goed als ik direct resultaat zie van mijn inspanning. Omdat ik op sportlocaties werk, heb ik veel contact met verenigingen en vrijwilligers. We overleggen, drinken een kop koffie en pakken met elkaar klussen op. Dat contact is ontzettend leuk.

Als ik niet aan het werk ben, kom ik mijn bed uit voor een hardloopsessie op het strand of een fietstocht op de Veluwe. Maar ik drink ook graag een biertje met vrienden, in de tuin of op het water. Ik heb een bootje en vind het heerlijk om lekker door de grachten van Haarlem te varen.

Wie is jouw ideale nieuwe collega en wat zou je die persoon mee willen geven?
Mijn werk is elke dag anders, want ik ben afhankelijk van het weer. Die afwisseling en flexibiliteit moeten wel bij je passen. Je werkt samen dus goed kunnen opschieten met collega’s is wel een pré. Toch doe je ook veel individueel en kun je zelf je werk inrichten. Het mooie is dat SRO over een uitgebreid wagenpark beschikt. Daardoor kunnen we het meeste zelf doen en hoeven we weinig externen in te huren. Soms kan het werk lichamelijk zwaar zijn. Dus als je een hele dag staat te graven, wat voorkomt, dan is het natuurlijk handig als je een beetje fit bent! Kortom, als je houdt van werken in de buitenlucht, niet vies bent van een beetje regen op z’n tijd – het is tenslotte Nederland – en mooi werk wilt afleveren, dan zou SRO wel eens goed bij jou kunnen passen!

Word jij de nieuwe collega van Bram bij SRO?
Check hier onze vacatures of neem bij vragen contact op met onze recruiter Wendy via 06-22238840.

Deel dit artikel

Kopieer link