Corona maatregelen – Vanaf 26 juni 2021

De sporthallen, gymzalen, zwembaden, Natuurboerderij de Brinkhorst, het Klimbos zijn vanaf zaterdag 26 juni 2021 open, natuurlijk nog wel met beperkende maatregelen en altijd met inachtneming van de Basisregels van het RIVM. Wat betekenen deze aanpassingen voor de sporthallen / gymzalen?

Binnensportaccommodaties
Locaties voor binnensport mogen weer open. Hieronder vallen ook de sportscholen en binnenzwembaden.

 • Registratie en gezondheidscheck zijn nog verplicht.
 • De 1,5 meter regel blijft gehandhaafd voor personen van 18 jaar en ouder. Tijdens het sporten hoeven sporters onderling geen 1,5 meter afstand te houden als dit nodig is voor de sportbeoefening. Bij het binnenzwembad geldt ook 1 persoon per 5m2 van de accommodatie; dit is exclusief personeel.
 • Verenigingen mogen hun sporttrainingen hervatten in de sporthallen, gymzalen en zwembaden. Rekening houdend met bovenstaande maatregelen en conform het door hen opgestelde protocol.
 • Wedstrijden en publiek weer zijn weer toegestaan bij de amateursport. Voor publiek geldt een vaste zitplaats en de 1,5 m regel wordt toegepast. Voor kinderen tot en met 12 jaar geldt de 1,5 meter regel niet.

In afwachting van een landelijke tegemoetkoming voor verhuurders van sportaccommodaties schelden wij de huur kwijt aan jouw vereniging als je in deze periode een binnensportaccommodatie of zwembad van ons hebt gehuurd. Dit geldt ook voor huurders zoals scholen en particulieren. Deze kwijtschelding geldt niet voor gebruik door topsporters; deze mogen nog in de accommodaties.

Huren bij SRO
1.Rol SRO
SRO heeft een faciliterende rol. Dit houdt in dat SRO zorgdraagt voor het volgende:

 1. Basisregels betreffende de coronamaatregelen zijn zichtbaar in de accommodatie
 2. Looproutes, daar waar mogelijk en noodzakelijk, worden aangegeven
 3. Douches en kleedkamers kunnen gebruikt worden, waarbij 1,5 meter in acht genomen dient te worden. Toiletten: alleen bij hoge nood
 4. De accommodatie voldoet aan de normen om veilig open te kunnen conform de coronamaatregelen
 5. De huurder dient zorg te dragen voor hygiënemiddelen

2.Huren
Huren van een accommodatie kan, binnen de nu geldende coronamaatregelen betreffende binnensport. Je belt of mailt voor:

Bekijk ook de algemene voorwaarden voor huren en/of annuleren.

3.Begeleiding bij zoektocht
Met regelmaat krijgen wij  van fotografen, programmamakers en filmproducenten verzoeken om een zwembad, sportzaal of klimbos te mogen gebruiken voor opnames of fotoshoots. Wij voelen ons zeer vereerd dat onze locaties zo ‘film- en fotogeniek’ blijken te zijn.  SRO beschikt over veel verschillende accommodaties, in de regio’s Eemland én Kennemerland. Bekijk hier het volledige overzicht. Je krijgt je opties te zien als je een categorie en plaats selecteert. Heb je de juiste locatie gevonden? Dan kun je je aanvraag makkelijk zelf regelen. De contractgegevens staan hierboven, bij punt 2.

Als je begeleiding wenst bij je zoektocht, dan helpen wij je graag. Wij kennen alle details en bijzonderheden. Voor deze begeleiding vragen wij € 50,00 ex. 21% btw per zoekopdracht per locatiesoort. Ook voor begeleiding neem je contact op met de afdeling Verhuur (punt 2) van de juiste regio.

4.Richtlijnen van belang voor huurders
Voor binnen sporten gelden aangepaste regels m.b.t. aantallen, samenstelling en aard van de activiteit. Deze vind je onder de linken naar de site van de Rijksoverheid en naar de site van de NOC*NSF Hier vind je ook antwoorden op veelgestelde vragen.

Vanaf zaterdag 26 juni 2021 vervalt de landelijke plicht tot het dragen van een mondkapje in binnenruimtes, met uitzondering van het openbaar vervoer, luchthavens, vliegtuigen en in het voortgezet onderwijs.

Heb je nog vragen, dan kun je contact opnemen met de afdeling verhuur van SRO.

Normaliter kun je de meeste accommodaties van SRO direct online reserveren. In Coronatijd kan dit niet, dan huur je door te bellen of te mailen (zie punt 2).

Reserveer in Eemland Reserveer in Kennemerland

Vragen over het huren?

Neem dan nu contact met ons op

Mensure Sahin & Paul Malepaard

Mensure Sahin & Paul Malepaard

verhuur@sro.nl

033-4225105 / 023-5121705