Donderdag 6 april is het nieuwe calesthenics park Juliana van Stolberg officieel geopend door wethouder sport Ben van Koningsveld van de gemeente Amersfoort en directeur Marjon van Vilsteren van SRO. In dit park kan naar hartenlust gesport worden door gebruik te maken van de verschillende toestellen. Bij calesthenics train je je spieren met behulp van deze toestellen, waarbij je gebruik maakt van je eigen lichaamsgewicht of gewichten.

opening calesthenicspark
In het kader van het 25 jarig bestaan is er door SRO een Sportbox aangeboden aan de stad, als dank voor het vertrouwen dat er al die jaren is geweest. Deze duurzame, op solar energie werkende, sportbox is toegankelijk door middel van een app. Iedereen die de app installeert kan de box openen, en gebruik maken van de sportmaterialen, zoals gewichten en weerstandsbanden, die erin liggen.

foto's van het calesthenicspark en de wethouder en directeur van SRO die de sportbox bekijken.
De weersomstandigheden lieten helaas te wensen over, maar desondanks was het een feestelijke opening. Met lovende woorden van de wethouder voor het feit dat dit park er is gekomen vanuit een initiatief van jongeren uit de wijk. Samen met buurtsportcoaches en jongerenwerkers is dit vervolgens opgepakt, met als resultaat het calesthenics park. Ben van Koningsveld: “Het park ziet er prachtig uit en nodigt uit om te bewegen. Midden in de wijk. Dat is precies wat we zoeken.”

Benieuwd naar het Juliana van Stolberg calesthenics park? Je vindt deze ter hoogte van de Graaf Hendriklaan 15 aan de Leusderweg. Meer informatie over de Sportbox en een link naar de app vind je hier: Sportbox – Leen sport en spel materiaal via de app | voor sporters