Beste relatie,

Het jaar 2019 loopt tegen het einde. Een mooi moment om even te reflecteren en vooruit te kijken naar het jaar dat voor ons ligt. Een cliché te stellen dat de tijd zo snel gaat maar we hebben weer een leuk en bewogen jaar achter de rug.

We begonnen dit jaar met het afronden van onze opdracht in Nijkerk. Wat is dat jammer dat wij een samenwerking van zo veel jaar achter ons moeten laten.

Maar ook zijn we gestart met het uitwerken van de samenwerking met de gemeente De Bilt en later in het jaar ook met de gemeente Huizen. Daar krijg je energie van! Mooi om te zien dat gemeenten het vertrouwen in ons hebben en dat het idee van samen een bedrijf hebben zo aanspreekt. Het geeft een gemeente ook veel meer invloed op de uitvoering van haar beleid.

In Zeist hebben we dit jaar een Klimbos gekregen. Dit was de droom van Tije, waar hij een prijsvraag van de gemeente Zeist mee heeft gewonnen. Na een lange zoektocht voor een locatie, is het Klimbos uiteindelijk bij zwembad Dijnselburg op een mooie plek geland.

In de organisatie zijn we druk bezig geweest met het verbeteren van de bedrijfsvoering. Onder andere door invoering van een nieuw vastgoedbeheersysteem (Axxerion), lean-trajecten en leiderschapsontwikkeling waarbij we prachtige intervisietrajecten met alle leidinggevenden hebben gehad. Wat een betrokken en gepassioneerde club mensen kent ons bedrijf!

Over passie gesproken: Sjamana, onze buurtsportcoach aangepast sporten, is op voordracht van NOC*NSF twee weken naar Japan geweest om daar haar kennis te delen en inspiratie op te doen!

Ook de BTW-vrijstelling op sport heeft ons flink bezig gehouden. Na een jaar weten we nog niet of de belastingdienst ons nu als winstbeogend aanmerkt of niet. Vol goede moed op naar het nieuwe jaar om hier duidelijkheid over te krijgen!

Voor het komende jaar staan de implementatie van De Bilt en hopelijk ook Huizen op de rol. Willen we nog verder stappen zetten op gebied van bedrijfsvoering; dit jaar staat de implementatie van een nieuw verkoopsysteem op de planning. Maar ook vitaliteit en duurzaamheid (of moeten we het al hebben over circulariteit?) zijn grote thema’s. En we gaan natuurlijk aan de slag met de lokale sportakkoorden en we willen graag verenigingen ondersteunen en faciliteren hun ambities waar te maken.

We kijken enorm uit naar het jaar 2020!