Algemeen directeur Thijs van Es van FC Utrecht en wethouder Hans Buijtelaar spraken deze week de intentie uit om meer te gaan samenwerken op maatschappelijk vlak.

Door de intensievere samenwerking worden de reeds bestaande banden versterkt en wordt de samenwerking tussen de betaalde voetbalorganisatie en de gemeente geïntensiveerd. Van Es overhandigde ter ere hiervan een gegraveerde plaat die symbool staat voor de hernieuwde samenwerking.

De afgelopen seizoenen werkten FC Utrecht en de gemeente Amersfoort al samen. Bijvoorbeeld bij het Kerstdiner met Amersfoortse senioren en de fanbus voor kinderen uit gezinnen die o.a. gebruik maken van de Voedselbank. Door de intensievere samenwerking wordt de ambitie uitgesproken nog meer binding te creëren. Zo wordt FC Utrecht meer zichtbaar in de gemeente en worden er maatschappelijke activiteiten georganiseerd. Met als hoofdthema’s de pijlers van FC Utrecht maatschappelijk: het bevorderen van een gezonde leefstijl bij kinderen en het bestrijden van eenzaamheid onder ouderen.

In Amersfoort is SRO de uitvoeringspartner voor deze maatschappelijke activiteiten. De coördinatie ligt bij de buurtsportcoaches van SRO. Wilt u meer weten? Neem dan contact op met Arend Neuteboom, aneuteboom@sro.nl of bel 06-22844788.