Financieel- en operationeel directeur Edo Keuning van FC Utrecht, wethouder Roald van der Linde van Gemeente Amersfoort en SRO directeur Marjon Van Vilsteren- van Oostveen hebben vrijdag 10 september namens alle partijen de intentie uitgesproken om meer te gaan samenwerken op maatschappelijk vlak. De samenwerking en de bestaande band tussen de voetbalorganisatie en de gemeente wordt hierbij versterkt en geïntensiveerd. SRO is met hun buurtsportcoaches verantwoordelijk voor de coördinatie en uitvoer van deze samenwerking.

FC Utrecht en de gemeente Amersfoort werken al meerdere jaren samen. Zo gaan er jaarlijks kwetsbare senioren uit Amersfoort naar het kerstdiner in Stadion Galgenwaard. Afgelopen jaar zijn er, met behulp van lokale cateraars, kerstdiners bezorgd bij senioren in Amersfoort en heeft er een inzamelingsactie voor de voedsel-, kleding- en speelgoedbank plaatsgevonden.

Ook komend seizoen worden de krachten gebundeld. Allemaal met als doel ‘het bevorderen van een gezonde leefstijl bij kinderen en het bestrijden van eenzaamheid bij senioren’. De nadruk zal dit jaar liggen op het creëren van een zo vitaal, gezond en fit mogelijke wijk en op het inspireren en enthousiasmeren van kinderen en jongeren. De buurtsportcoaches begeleiden en motiveren hierbij jongeren in de Amersfoortse wijk Kruiskamp/Koppel om zelfstandig activiteiten te begeleiden en hun eigen community te vormen, waarbij bewegen centraal staat. Zo kunnen zij met hun eigen activiteiten en doelgroep aan de slag.

In Amersfoort ligt de coördinatie van deze activiteiten bij de buurtsportcoaches van SRO. Wilt u meer weten? Neem dan contact op met Arend Neuteboom, aneuteboom@sro.nl of bel naar 06-22844788.