Gevolgen coronavirus voor gebruik sportaccommodaties door sportverenigingen
Om de verspreiding van het coronavirus te beperken heeft het kabinet verschillende maatregelen getroffen. Als gevolg daarvan zijn onze sporthallen, gymzalen, zwembaden en buitensportaccommodaties tot in ieder geval 28 april gesloten. Verenigingen en andere gebruikers kunnen daar nu niet terecht en dat heeft grote impact. Een veel gestelde vraag is hoe SRO omgaat met de verplichting tot het betalen van huur of gebruiksvergoeding. Deze informatie is afgestemd met de gemeente.

Buitensportaccommodaties
Omdat de buitensportaccommodaties zijn gesloten, schorten wij de verplichting tot huurbetalingen tijdelijk op. Dat betekent het volgende:

  • Wij versturen gewoon de reguliere huurnota’s
  • Wij versturen geen aanmaningen gedurende de periode dat de accommodatie door de coronamaatregelen niet gebruikt kan worden
  • Wanneer de maatregelen worden opgeheven en de accommodaties weer normaal gebruikt kunnen worden, nemen wij contact met u op over eventuele openstaande nota’s.


Binnensportaccommodaties en zwembaden
Vanaf 13 maart 2020 is er geen gebruik meer mogelijk van de binnensportaccommodaties en de zwembaden. U ontvangt daarom vanaf deze datum tijdelijk geen facturen van ons.

Als over dit bericht vragen heeft, kunt u contact opnemen met jbakker@sro.nl