Als gevolg van de coronacrisis kunnen verenigingen en andere gebruikers tijdelijk niet terecht in de sportaccommodaties. Deze maatregel geldt in ieder geval t/m 6 april 2020. Een veel gestelde vraag is hoe SRO omgaat met de verplichting tot het betalen van een huur- of gebruiksvergoeding.

Er wordt op landelijk niveau gewerkt aan een regeling voor sportverenigingen. Inzet bij deze regeling is     om verenigingen in staat te stellen aan hun lopende verplichtingen te voldoen. Deze regeling wordt opgesteld in overleg tussen het ministerie van VWS, NOC*NSF en de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) en de Vereniging Sport en Gemeenten (VSG).

De VSG heeft gemeenten geadviseerd om nog geen compensatieregelingen af te kondigen over bijvoorbeeld vrijstelling van huur voor sportverenigingen. Hun advies is om de landelijke regeling voor sportverenigingen af te wachten.

SRO wacht ook eerst de uitkomst van deze regeling af. Zodra er duidelijkheid is over compensatie voor sportverenigingen, wordt hierover bericht. Dit zal naar verwachting in de week van 30 maart zijn.

Met ingang van deze week hebben de Amersfoortse Sport Federatie (ASF), gemeente Amersfoort en SRO overleg over de gevolgen van de coronacrisis voor de Amersfoortse sport. Hier is een enquête over uit gegaan naar alle verenigingen. Eventuele compensatieregelingen worden in dit overleg besproken.

Vragen hierover kun je mailen naar: sportvereniging@sro.nl. Indien nodig, brengen wij de vragen in bij het overleg.

Deel dit artikel

Kopieer link

Vragen over onze artikelen?

Neem dan nu contact met ons op

Marjon van Vilsteren </br> Directeur / bestuurder </br> NV SRO

Marjon van Vilsteren
Directeur / bestuurder
NV SRO

mvvilsteren@sro.nl

033-4225176