Op 2 juni was de kick-off van Inviplay in Amersfoort. De samenwerking tussen Inviplay, de gemeente Amersfoort, lokale sportverenigingen én SRO is hiermee officieel van start gegaan. Inviplay is een gratis sportplatform voor mensen die flexibel willen sporten zonder lidmaatschap. Ook particulieren kunnen het voortouw nemen door zelf iets voor te stellen op het platform.

Het moet toch simpeler kunnen, dacht Paul Keurentjes (41). Al jaren speelde hij op (zeer) recreatief niveau basketbal, met een groepje in de buurt. Soms met z’n tienen, soms met slechts twee man. Paul: “Waar vind je nugenoeg mensen om lekker een partijtje te doen? Want misschien zit er drie straten verderop wel iemand op de bank die ook wil basketballen maar mij niet kent.”

Inviplay
Dat was de aanleiding voor Inviplay: een gratis sportplatform waar je aangeeft welke sporten je leuk vindt en waar je woont. Zodra iemand in jouw buurt iets organiseert van jouw interesse, krijg je een uitnodiging om mee te doen. En zelf het voortouw nemen is heel simpel: in een paar klikken zet je jouw activiteit online en worden anderen uitgenodigd om mee te doen.

Nationale Sportinnovator Prijs
Dat Inviplay werkt is inmiddels duidelijk: in Rotterdam en Utrecht is het al een succes met inmiddels al meer dan 70.000 ontmoetingen op de sportvelden dankzij het platform en meer dan 1000 deelnames per maand aan activiteiten. Niet voor niets ontving Inviplay vorige maand de Nationale Sportinnovator prijs.

Amersfoort
Op 2 juni was de kick off van Inviplay in Amersfoort, waarbij burgemeester Bolsius en John van den Brom aanwezig waren om het startsein te geven. Amersfoort is de derde stad waar Inviplay officieel van start gaat, in samenwerking met de gemeente, SRO en meerdere verenigingen. Want niet alleen kunnen particulieren aan de slag met het platform, ook verenigingen organiseren sportactiviteiten waar mensen aan mee kunnen doen zonder lidmaatschap.

Doe bijvoorbeeld mee aan voetbal op vrijdagavond bij Cobu Boys, wielrennen op woensdagavond bij WV Eemland of Social rugby bij RC Eemland! Bekijk elke week of je tijd hebt om mee te doen en betaal per keer of met online strippenkaart.

Oproep
Na de pandemie is het tijd om weer in beweging te komen! Maak simpel een gratis account aan op inviplay.nl en bekijk wat er in jouw buurt te doen is. (Nog) niks gevonden? Neem dan zelf het initiatief en spoor anderen in jouw wijk aan om van de bank te komen! Doe je mee?