In de uitzending van consumentenprogramma Radar van maandagavond 14 maart staat de kwaliteit van zwemles in Nederland centraal. In een reactie op dit onderzoek laat SRO weten dat al onze zwembaden gecertificeerd Licentiehouder Nationale Zwemdiploma’s van de Nationale Raad Zwemveiligheid (NRZ) zijn en dusdanig getoetst zijn op de kwaliteitscriteria gekoppeld aan deze licentie. Onze baden werken conform het bijbehorende eisenpakket voor het opleiden voor en het uitgeven van zwemdiploma’s.

Daarnaast zijn er regels zoals de minimale eisen waar een zwemonderwijzer aan moet voldoen. De zwemlessen in onze baden worden gegeven door gediplomeerde zwemonderwijzers.

SRO is blij met de aandacht voor dit onderwerp en hoopt dat het bijdraagt aan het vergroten van de kwaliteit van het zwemonderwijs in heel Nederland. In een online statement laat de NRZ weten dat het voor de zwembranche van belang is de handen ineen te slaan en samen met de overheid toe te werken naar één Nationaal Zwemdiploma. SRO-directeur Marjon van Vilsteren: “Wij zijn al jaren voorstander van een één Nationaal Zwemdiploma en juichen dit plan dan ook absoluut toe.” Lees hier het statement van de NRZ.