Update 3/12: Rijksoverheid heeft enige nuanceringen gemaakt met betrekking tot het verplicht dragen van een mondkapje. Onder andere voor mensen die trainingen of instructies geven. Check het overzicht hieronder.

Vanaf dinsdag 1 december gaat de tijdelijke wet maatregelen COVID-19 in. Dan geldt een mondkapjesplicht in alle publieke binnenruimtes zoals winkels, musea, restaurants en theaters en alle binnensportaccommodaties. De mondkapjesplicht geldt voor iedereen van 13 jaar en ouder. Lees hier het persbericht van de overheid.

Wat betekent dit voor onze bezoekers?

  • Onze bezoekers, ouder dan 13 jaar, dragen een niet-medisch mondkapje. Neem zelf een mondkapje mee.
  • Ook met een mondkapje op houd je 1,5 meter afstand tot anderen.
  • Tijdens het sporten of zwemmen, is het dragen van een mondkapje niet verplicht. In de hal, kleedkamers en andere ruimtes wel.
  • Tijdens het geven van een les, training, of instructie is het niet verplicht om een mondkapje te dragen indien dit het geven van de les, training of instructie te veel belemmerd. Voor en na afloop is het uiteraard wel verplicht.
  • Een spatscherm (faceshield) bedekt de neus en mond niet volledig en mag daarom niet worden gebruikt als alternatief voor een mondkapje. Uitgezonderd hiervan zijn de toezichthouders aan de badrand die wél een faceshield mogen dragen.
  • Vanaf de kleedruimte in de richting van de sportzaal/zwembassin geldt geen mondkapjesplicht voor de sporters/zwemmers. Vanaf de kleedkamer in de richting van de sportzaal/zwembassin is voor ouders en begeleiders het dragen van een mondkapje wel verplicht.
  • Uitgezonderd voor het dragen van een mondkapje zijn bezoekers die vanwege een beperking of ziekte geen mondkapje kunnen dragen of opzetten.

Check de website van de desbetreffende accommodatie voorafgaand aan jouw bezoek. Wij rekenen erop dat onze bezoekers alle maatregelen van de Rijksoverheid, aangepaste huisregels en aanwijzingen van onze medewerkers opvolgen. Meer informatie over de mondkapjesplicht lees je hier.