Nieuw in zwembad Hoogland: prikkelarm banenzwemmen 

In Zwembad Hoogland kun je vanaf nu wekelijks een uur prikkelarm banenzwemmen. Dit uur is bedoeld voor mensen die graag willen zwemmen, maar behoefte hebben aan een rustige, prikkelarme omgeving.  Arnaud van den Berg, locatie manager van zwembad Hoogland, vertelt hoe dit initiatief tot stand is gekomen: “We kregen het verzoek binnen van een bezoeker van ons bad. Hij gaf aan graag te willen zwemmen, maar vanwege de diagnose Long COVID is zwemmen tijdens de reguliere uren voor hem geen prettige ervaring. Prikkels die de meeste mensen niet opmerken, komen bij hem veel heftiger binnen, zoals geluid en licht. Dit maakt dat het zwemmen voor hem veel vermoeiender is dan zou moeten.” 

Sport en bewegen voor iedereen toegankelijk en prettig maken
Arnaud vervolgt: “Deze aanvraag heeft ons aan het denken gezet. We willen sport en bewegen graag voor iedereen toegankelijk en prettig maken, en daarom hebben we gekeken naar de mogelijkheden om aan deze vraag tegemoet te komen.
Kostentechnisch is het voor ons alleen niet te doen om het bad voor één persoon open te stellen. Maar in overleg met de bezoeker bleek al snel dat de behoefte aan prikkelarm zwemmen bij meer mensen speelt. We hebben daarom besloten, als pilot, een uur prikkelarm zwemmen aan onze programmering toe te voegen. Tijdens het prikkelarme uur wordt er geen muziek afgespeeld en zijn de lichten gedimd. En dit blijkt een succes! Al snel was er een klein groepje vaste zwemmers gevonden. En hoewel we de groepsgrootte vanzelfsprekend binnen de perken houden om prikkels te beperken, is er nog plek voor andere zwemmers die de behoefte aan prikkelarm zwemmen delen.” 

Lees hier hoe de deelnemers prikkelarm zwemmen ervaren.

Ook prikkelarm banenzwemmen?
Je bent van harte welkom bij zwembad Hoogland. Het prikkelarme uur is elke maandag van 12.00 tot 13.00 (vakanties uitgezonderd). De kosten bedragen € 4,95 per persoon (€ 4,50 voor 65+) 

Wil je meer informatie over prikkelarm zwemmen bij zwembad Hoogland? Neem gerust even contact op met zwembad Hoogland op 033 – 433 11 11.