Primeur: eerste schoonmaakrobot in gebruik

Ben je binnenkort in het Kennemer Sportcenter? Dan kun je het nieuwste ‘personeelslid’ tegen het kunststoffen lijf lopen! Sinds deze week wordt er namelijk gebruik gemaakt van een gloednieuwe schoonmaakrobot. Deze innovatieve en duurzame schoonmaakoplossing, met een verrassend interactief element, is een primeur voor de regio Haarlem.

SRO neemt stappen richting de toekomst en heeft innovatie hoog op de agenda staan. De schoonmaakrobot, die zijn oorsprong in Singapore vindt, is hierin weer een stap voorwaarts. Ook is de robot heel duurzaam in gebruik: in vergelijking met andere schoonmaakmethodes, met hetzelfde schoonmaakresultaat, verbruikt deze maar liefst 70% minder water.

Tijdbesparend

Deborah Hombroek, bedrijfsleider binnensport Kennemerland, is trots en blij dat de robot haar team komt versterken. “Zeker in  drukke periodes hebben onze schoonmakers alleen tijd om het hoognodige te doen, waardoor we niet altijd alles zo goed kunnen schoonmaken als we willen. De schoonmaakrobot is daarom echt een uitkomst. Klussen die normaal veel tijd kosten, zoals het schoonmaken van de vloeren in de sporthal, kunnen nu vele malen sneller. De beheerder hoeft bijvoorbeeld niet meer te vegen én te schrobben. Hij hoeft alleen te vegen en kan dan door naar de volgende klus. De robot, die kan zuigen en schrobben, doet de rest.”

Klantvriendelijk en multifunctioneel

Een bijkomend voordeel van de robot is dat deze zeer klantvriendelijk is. Is de robot aan het werk en nemen de sensoren waar dat een persoon de route blokkeert, dan vraagt deze bijvoorbeeld netjes of je aan de kant wil gaan. De robot kan daardoor prima tijdens openingstijden worden ingezet om de hal schoon te houden.

En is de robot niet bezig met het uitvoeren van een schoonmaaktaak? Dan kunnen bezoekers door het scannen van een QR-code verschillende opdrachten aan de robot geven. Zo zal deze met alle plezier een liedje voor je zingen of meer over zichzelf vertellen. De multifunctionele robot draait er zijn hand niet voor om.

Het Kennemer Sportcenter gaat de robot de komende periode uitvoerig testen. Deborah vertelt hierover: “Als deze schoonmaakrobot bevalt, hopen we er in de toekomst meer in te kunnen gaan zetten op verschillende SRO-locaties. Niet alleen in de sporthallen, maar bijvoorbeeld ook op de kantoren of in de zwembaden kan de schoonmaakrobot een uitkomst zijn.”

Bedenk een goede naam en win een prijs!

De robot is vanaf nu onderdeel van het Kennemer Sportcenter team, en wij vinden dan ook dat deze een eigen naam verdient.

Hiervoor zijn we benieuwd naar jouw ideeën! Heb jij een passende en originele naam voor de robot? Geef deze dan vóór 25 augustus door aan Deborah via dhombroek@sro.nl.

Eind augustus maken we de nieuwe naam bekend. De leukste inzendingen worden beloond met een mooie prijs!

schoonmaakrobot met bedrijfsleider Deborah