Klimaatproject theater De Lieve Vrouw

Afgelopen zomer is er een prestigeproject afgerond bij theater De Lieve Vrouw in de binnenstad van Amersfoort. Het theater heeft de deuren 6 weken lang gesloten, zodat SRO en onderaannemers nagenoeg de volledige luchtbehandelingsinstallatie en decentrale koelinstallaties konden vervangen.

Het project was vanuit meerdere opzichten een uitdaging. Met een financiële omvang van > €1.000.000,- moest er veel werk in beperkte tijd omgezet worden en uitloop van de werkzaamheden was geen optie i.v.m. de programmering en evenementenagenda van het theater. Aangezien het theater in het hartje van de binnenstad staat was het logistiek ook een hele puzzel met levering van materiaal en de inzet van een mobiele hijskraan.

Met een team van circa 25 tot 30 mensen per dag is er keihard gewerkt om dit project succesvol uit te voeren.

 • Week 1

  Maandagochtend werd al vroeg begonnen om het theater om te bouwen tot een bouwplaats. Alle vloeren werden afgeplakt, de lift betimmerd en nog diverse andere werkzaamheden om beschadigingen tijdens de bouw te voorkomen. Dinsdag werden er in diverse theaterzalen steigers opgebouwd om de werkzaamheden uit te kunnen voeren. Op het Lieve Vrouwenkerkhof was een grote kraan gestationeerd om nieuwe installaties op het dak te hijsen. De hele week was het drukste van jewelste met aanvoer van nieuw materialen en afvoeren van oude materialen.

  Afdekken trap en plaatsen stijgers in het theater
 • Week 2

  Tijdens de tweede week van dit project zijn de meeste oude installatie zijn eruit gesloopt en is de opbouw van de nieuwe installaties begonnen.
  CV monteurs, kanalenmonteurs, isoleerders, elektriciens en timmermannen waren er op gefocust om hun taak uit te voeren.

  dak Theater De Lieve Vrouw week 2
 • Week 3 t/m 5

  Tijdens deze fase van het project worden de nieuwe installaties gemonteerd en begint alles vorm te krijgen. Stukje bij beetje worden de nieuwe installaties in bedrijf gesteld.

  Nieuwe luchtkanalen voor theater De Lieve Vrouw staan klaar
 • Week 6

  Tijdens de laatste week worden de laatste werkzaamheden uitgevoerd en wordt er gestart met schoonmaken en opruimen. Aan het eind van week 6 wordt de locatie schoon opgeleverd en wordt de sleutel teruggegeven aan het theater. Zij kunnen het nieuwe seizoen perfect volgens afspraak en op tijd weer starten.

  Oplevering horeca de lieve vrouw. Alles is weer netjes

Op naar de toekomst

Met de nieuwe klimaatinstallatie is ook een verduurzamingsslag geslagen: door te verwarmen met de nieuwe warmtepompen is er minder capaciteit nodig van de CV-installatie. Van de 6 CV-ketels blijven er straks nog maar 2 in bedrijf. De komende periode gaan we gebruiken om planvorming voor de verdere verduurzaming uit te werken. In de nabije toekomst is gasloos zeker een optie.

 

Onze partners:

Meer weten over onze projecten en diensten? Neem gerust contact met ons op via onderstaande button.