Scale up: toekomstbestendige kunstgrasvelden

Sportvelden nemen veel ruimte in beslag. We willen deze ruimte zo duurzaam en multifunctioneel mogelijk gebruiken. Duurzame kunstgrasvelden kunnen een grote bijdrage leveren aan een duurzame stad. We zoeken via dit aanbestedingsproject naar oplossingen voor het verduurzamen van kunstgrasvelden.

Het doel

We zoeken naar vernieuwende oplossingen die we uiteindelijk op grote schaal kunnen toepassen. We willen duurzame kunstgrasvelden met circulaire materialen, die hittestress voorkomen en slim omgaan met regenwater. Maar ook zijn we op zoek naar manieren om kunstgrasvelden groene energie op te laten wekken. Deze energie gebruiken we dan voor het clubhuis en/of de omgeving. De voorkeur gaat uit naar oplossingen die bijdragen aan meerdere van deze doelen.

Samenwerking

Scale up is een initiatief van de gemeenten Amsterdam en Haarlem. SRO is aangesloten als materiedeskundige en als de toekomstige inkopende en onderhoudende partij van de nieuwe velden.  PIANOo (expertisecentrum aanbesteden) ondersteunt de inkoopprocedure. Het project wordt deels gefinancierd door het LIFE Programme van de Europese Unie.

Inspiratie duurzaam sportpark Amsterdam

In deze animatie laten we zien welke duurzame innovatieve oplossingen er nu al zijn voor sportparken. We zoeken nog verder. Bekijk de animatie voor inspiratie.