Scale up: toekomstbestendige kunstgrasvelden

Sportvelden nemen veel ruimte in beslag. We willen deze ruimte zo duurzaam en multifunctioneel mogelijk gebruiken. Duurzame kunstgrasvelden kunnen een grote bijdrage leveren aan een duurzame stad. We zoeken via dit aanbestedingsproject naar oplossingen voor het verduurzamen van kunstgrasvelden.

Het doel 

We zoeken naar vernieuwende oplossingen die we uiteindelijk op grote schaal kunnen toepassen. We willen duurzame kunstgrasvelden met circulaire materialen, die hittestress voorkomen en slim omgaan met regenwater. Maar ook zijn we op zoek naar manieren om kunstgrasvelden groene energie op te laten wekken. Deze energie gebruiken we dan voor het clubhuis en/of de omgeving. De voorkeur gaat uit naar oplossingen die bijdragen aan meerdere van deze doelen.

Samenwerking 

Scale up is een initiatief van de gemeenten Amsterdam en Haarlem. SRO is aangesloten als materiedeskundige en als de toekomstige inkopende en onderhoudende partij van de nieuwe velden.  PIANOo (expertisecentrum aanbesteden) ondersteunt de inkoopprocedure. Het project wordt deels gefinancierd door het LIFE Programme van de Europese Unie.

Vragen? Mail ons via sportveldvandetoekomst@amsterdam.nl

 • WAARDEVOL EERSTE WEBINAR

  Donderdag 16 november vond het eerste webinar plaats over Samenwerkingsverbanden. We willen alle deelnemers hartelijk bedanken voor hun deelname en waardevolle input! Heb je het webinar gemist? Hier kun je het webinar terugkijken. Ook kan je de PDF versie van de presentatie downloaden: Webinar samenwerking.pdf.

 • WEBINAR 2 TERUGKIJKEN

  In het tweede webinar: ‘Opzet Scale up aanbesteding’ nemen we je helemaal mee in de opzet van dit project. Aanbod komen de verschillende fases van een innovatiepartnerschap. Ook gaan we in op de selectiecriteria en gunningscriteria die we hanteren in de aanbesteding.

  Hieronder vind je de powerpoint presentatie en naar de video van webinar 2.

 • WEBINAR 3 TERUGKIJKEN

  In het derde webinar bespreken we de belangrijkste randvoorwaarden voor de aanbesteding. We gaan in op onderwerpen die jullie business case en financiën raken. Hoe zit het met vergoedingen in de aanbestedings-, onderzoek- & ontwikkelfase en de plafondbedragen? En hoe worden de prijzen in de commerciële fase bepaald?

  Hieronder vind je de powerpoint presentatie en naar de video van webinar 3.

 • MARKTCONSULTATIE 2.0 GEPUBLICEERD

  In dit document vind je het verslag van de tweede marktconsultatie, met daarin een samenvatting van de gegeven antwoorden en gevoerde gesprekken. Deze marktconsultatie heeft als doel om de afwegingen uit de inkoopstrategie voor het project te toetsen en verder aan te scherpen en het aanbestedingsdossier verder uit te werken.

  We hebben jullie vragen van alle webinars en marktconsultaties verzameld en beantwoord.
  Mocht je dit overzicht willen ontvangen? Mail ons dan onder vermelding van ‘FAQ ontvangen‘, via: sportveldvandetoekomst@amsterdam.nl  

Inspiratie duurzaam sportpark Amsterdam

In deze animatie laten we zien welke duurzame innovatieve oplossingen er nu al zijn voor sportparken. We zoeken nog verder. Bekijk de animatie voor inspiratie.