Een leven zonder sport kunnen ze zich niet voorstellen. Sport is voor Marieke Koudijs (35) en Matthijs Schaller (26) dagelijkse kost. Als verenigingsadviseurs in dienst van de SRO zijn zij de vraagbaak van sportclubs in Amersfoort. Een kennismaking met twee sportfiguren met oog voor beleidszaken.

Vertellen over hun dagelijkse werk en over hun diepgewortelde passie voor sport? Marieke en Matthijs doen het graag.
Afgesproken trefpunt: in het clubhuis van de Amersfoortse Mixed Hockey Club op sportpark Birkhoven.

Sport als rode draad in het leven. Marieke is opgegroeid met basketbal, Matthijs met honkbal. Marieke: ‘Toen ik tien jaar was liet ik mijn oog vallen op basketbal en meldde me aan bij de Crackerjacks, nadat ik eerst geproefd had van turnen en tennis.’ Eenmaal onder het felle zaallicht viel ze als een blok voor de sport. Waarom basketbal haar wel meteen begeesterde? Marieke: ‘Omdat ik
heerlijk kon rennen en met een bal in de weer kon zijn. Bovendien vond ik het fijn dat trainingen en wedstrijden altijd doorgingen, wat bij tennis niet altijd het geval was.’

Lees verder

www.utrechtsesportkrant.nl