Unica Building Services en SRO hebben op 15 december 2017 een samenwerkingsovereenkomst ondertekend voor het onderhoud aan de gebouwgebonden installaties van ruim 200 locaties die SRO landelijk beheert. Het betreft een meerjarig contract voor het correctief en preventief onderhoud voor zowel de elektrotechnische als werktuigbouwkundige installaties. Vanuit de Unica vestigingen Amsterdam en Hoevelaken worden de locaties van SRO bediend.

Unica heeft SRO, organisatie voor Sport, Recreatie en Onderwijsvoorzieningen, tijdens het aanbestedingstraject verrast en geprikkeld om te komen tot een samenwerking waarin de continue doorontwikkeling van de relatie, diensten van beide organisaties centraal staat. Gestart wordt met een inspanningsgericht contract. Gedurende de looptijd wordt toegewerkt naar een meer prestatiegerichte samenwerking.

Ondertekening door Marjon van Vilsteren, directeur SRO en Herbert Rabelink, directeur Unica Building Services.
Ondertekening door Marjon van Vilsteren, directeur SRO en Herbert Rabelink, directeur Unica Building Services.

“De afdeling Vastgoed van SRO groeit naar een proactieve vastgoedmanagementorganisatie. SRO Vastgoed zet in op strakke procedures voor operationele werkzaamheden, een klantgerichte benadering, adequate, real-time vastgoedinformatie en actief anticiperen op ontwikkelingen die impact hebben op vastgoed. In Unica heeft SRO een technisch partner gevonden die past binnen deze visie, ook om een resultaatsverplichting op de langere termijn te kunnen waarmaken”, legt Tjeerd Meijer, Manager Vastgoed bij SRO uit. “In de aanbesteding hebben we de, met zorg geselecteerde, partijen extra ruimte gegeven om ons te verrassen met en te overtuigen van hun organisatiesensitiviteit ten aanzien van SRO. Ook ten opzichte van haar klanten en de grote diversiteit aan gemeentelijke accommodaties die SRO beheert. Er is veel gevraagd van de partijen om SRO mee te nemen in haar ambities en specifiek ten aanzien van effectief en efficiënt installatie onderhoud. De aanpak van Unica sluit naar onze mening het beste aan op onze visie en ambities.”

De werkzaamheden van Unica Building Services betreffen advisering, beheer, inspectie en (preventief) onderhoud van de diverse installaties conform de voorgeschreven NEN normen. Daarnaast zal Unica SRO ondersteunen bij het optimaliseren van de gebruikswaarde van haar gebouwen en de verduurzaming van het vastgoed.

“Wij zijn trots dat wij de komende jaren als partner van SRO de installaties van de diverse locaties in topconditie gaan brengen en houden”, aldus Jan Willem Keur, directeur van de Unica vestiging Hoevelaken. “Tijdens het aanbestedingstraject hadden we al snel het gevoel dat we begrepen waar SRO naar op zoek was; een betrouwbare partner die de klant centraal stelt en bereid is om een ontwikkelingstraject in te gaan”.

Betrokken medewerkers bij contract tussen Unica en SRO