Het 25-jarig bestaan van SRO vieren we graag samen. Vorige maand hebben we bij alle Buitenkasten van onze samenwerkingspartner Indebuurt033 buitenspeelpakketten bezorgd. Onze collega’s in de zwembaden organiseren het hele jaar door diverse acties voor bezoekers en ook aan de sportverenigingen is inmiddels een cadeau overhandigd.

Tijdens de jaarlijkse seizoensafsluiting komen verenigingen en onze contacten bij de gemeenten bijeen voor een barbecue. Woensdag 15 juni in Amersfoort en woensdag 6 juli in Haarlem heeft SRO de verenigingen verrast met de mogelijkheid deel te nemen aan een communicatietraining.

Adviesbureau De Selectie heeft begin dit jaar deze training speciaal ontwikkeld voor verenigingen. Een initiatief vanuit het Lokale Sportakkoord en inmiddels, tot grote tevredenheid van de deelnemende verenigingen, al eens uitgevoerd. SRO wil graag méér verenigingen in de gelegenheid stellen deze training te volgen. Communicatie is een belangrijk onderdeel bij het reilen en zeilen van een club. In deze training, die bestaat uit vier sessies, gaat men aan de slag met een eigen communicatieplan. Vragen als ‘welke boodschap zend ik richting de leden’ en ‘hoe kan ik het beste nieuwe leden bereiken’ worden behandeld.

De cursus wordt in ieder geval twee keer per regio aangeboden. Dit betekent dat minimaal 48 verenigingen kunnen deelnemen. Het initiatief is enthousiast ontvangen en wij hopen op succesvolle cursussen!