Naar aanleiding van de persconferentie op dinsdag 3 november zijn de zwembaden vanaf woensdag 4 november 22:00 uur voor twee weken gesloten. De sluiting van zwembaden betekent ook dat er géén zwemlessen kunnen plaatsvinden.

In de strijd tegen het coronavirus heeft de overheid besloten op dit moment extra maatregelen te nemen. Een van die maatregelen betreft het sluiten van alle Nederlandse zwembaden. De samenwerkende partijen in de zwembranche betreuren dat deze stap noodzakelijk is bevonden. Dagelijks genieten vele Nederlanders van de mogelijkheden die de zwembaden bieden om gezond te recreëren en te sporten. Ook is zwemonderwijs in het waterrijke Nederland van groot belang.

Alle samenwerkende partijen in de zwembranche spannen zich in om het belang van zwemmen, de beperkte (corona)risico’s in de zwembaden, het goed op orde hebben van de luchtkwaliteit en de afbrekende effecten van het chloorwater op het virus nogmaals bij beleidsmakers onder de aandacht te brengen.

Wij hopen dat de extra maatregelen ervoor zorgen dat we snel weer het zwembad kunnen betreden om te recreëren en onze geliefde sport te beoefenen.

De samenwerkende partijen in de zwembranche:

Vereniging Werkgevers in Zwembaden en Zwemscholen (WiZZ), Nationale Raad Zwemveiligheid (NRZ), Verenigde Technici in de Zwembadbranche (VTZ), Zwembadpoli, Dutch Environment & Water Technology Association (Envaqua), DBZ (RUD), TU Delft, ENVOZ, HISWA-RECRON, EasySwim, Nederlandse Onderwatersport Bond (NOB), Nederlandse Culturele Sportbond (NCS), Nederlandse Triathlon Bond (NTB), FNV, Vereniging Sportbedrijven Nederland (VSBN), Reddingsbrigade Nederland, ZwemOnderwijs Nederland, Dutch Lifeguards, Vereniging Sport en Gemeenten (VSG) en Koninklijke Nederlandse Zwembond (KNZB).