Op donderdag 11 juni bevestigen ziekenhuis Meander Medisch Centrum, Militair Revalidatiecentrum Aardenburg en SRO een unieke samenwerkingsvorm. Beweegconsulent Femke van Haeften gaat via het sport- en beweegloket van Meander nu ook patiënten doorverwijzen naar onze buurtsportcoaches in Amersfoort.

Doel van de samenwerking is om nog meer patiënten na afloop van hun behandeling in beweging te krijgen en te houden. Femke van Haeften: “Eén keer in de twee weken zie ik een aantal revalidanten die door het revalidatieteam zijn doorgestuurd. Samen met hen kijk ik naar geschikte beweegmogelijkheden in hun thuissituatie. Ook een gezonde en actieve leefstijl komen daarbij aan bod. Doordat ik via de samenwerking extra uren tot mijn beschikking heb, kan ik meer doelgroepen zien in het ziekenhuis. Nu ik in dienst ben bij SRO is de samenwerking tussen de buurtsportcoaches, Meander en MRC Aardenburg intensiever en kunnen we nog meer mensen voorzien van een geschikt beweegadvies.“

Ton Schulte, Clustermanager Meander: “Veel patiënten die een medische behandeling hebben ondergaan, hebben baat bij een concreet beweegadvies. Helaas konden we niet iedereen goed ondersteunen daarbij. Nadat de patiënt het ziekenhuis verliet, was hij vaak uit beeld. Dit gaat nu veranderen door deze mooie samenwerking. Alle partijen dragen bij aan dit beweegloket in ons ziekenhuis.”

Bestuurder Luitenant Kolonel Hans van de Ven van het Militair Revalidatie Centrum ziet nog een voordeel: “Onze revalidanten krijgen nu een lokaal advies op maat, via de buurtsportcoaches van SRO. Die kennen het sportaanbod goed en zoeken nu samen met Femke kijken naar een aanbod op maat.” Naar verwachting worden rond de 100 patiënten per jaar op deze manier na hun behandeling in beweging gebracht.

Teamleider van de buurtsportcoaches Jan Hardeman ziet de samenwerking als een grote stap vooruit. “Het aantal doorverwijzingen naar sportaanbod via de eerstelijns gezondheidszorg groeit nog ieder jaar. Het is fantastisch dat we nu ook rechtstreeks vanuit het ziekenhuis mensen kunnen helpen om te gaan sporten!”