Zwembad Dijnselburg in Zeist heeft op maandag 8 juli het Keurmerk Veilig & Schoon ontvangen. Mariska Hol, kwaliteitsmanager van de Nationale Raad Zwemveiligheid (NRZ), overhandigde het bijbehorende muurplakkaat aan locatiemanager Eric Spithoven.

Het Keurmerk Veilig & Schoon is het branchekeurmerk voor zwembaden. Alle zwembaden in Nederland dienen te voldoen aan gestelde wet- en regelgeving. “Dit keurmerk is een kwaliteitsslag en toetst de verschillende wettelijke kaders die voor zwembaden van toepassing zijn”, licht Hol toe.

“Het is een mooie erkenning voor alle medewerkers die zich dagelijks inzetten om alle gasten een leuke dag te bezorgen. Van de receptioniste tot de badmeester en van de horecamedewerker tot de schoonmaker. Iedereen heeft een belangrijke rol in het ‘veilig en schoon’ houden van ons zwembad. Dat wordt met dit keurmerk beloond”, vertelt Spithoven trots.

Wethouder Fluitman is eveneens trots op het behaalde keurmerk. “Met het behalen van het keurmerk toont zwembad Dijnselburg aan dat bedrijfsprocessen ten aanzien van hygiëne en veiligheid goed geregeld zijn en goed worden uitgevoerd. Daar kunnen wij als gemeente natuurlijk alleen maar erg blij mee zijn.”

Na de uitreiking van het keurmerk, gaf wethouder Fluitman het startsein voor de Zwem4daagse. Het evenement keert na een afwezigheid van twee jaar terug in Dijnselburg en start met zo’n 150 deelnemers.