Circulariteit en hergebruik bouwmaterialen

Enige tijd geleden werd bij de entree van het Eemhuis in Amersfoort de grote glazen pui, binnen en buitenglas, vervangen door een tourniquette. Zo kon er een verduurzamingsslag gemaakt worden op het gebied van energiebesparing. Het glas dat vrijkwam werd opgeslagen bij SRO, tot er een nieuwe bestemming voor zou zijn gevonden. En die was er vrij snel!

De grote stukken binnenglas kwamen namelijk goed van pas toen ons werd gevraagd om een open ruimte in sporthal De Brink af te schermen, vanwege de komst van een opvang in het gebouw. Het gelaagde enkelglas van de binnenpui van het Eemhuis kon makkelijk op maat worden gesneden, en zo hergebruikt worden om de sparing dicht te zetten.

Daarnaast bereikte ons de vraag om de kapotte en verweerde kozijnen van een oud rioolgebouw aan de zangvogelweg te vervangen. Aangezien het gebouw wordt gebruikt als praktijklokaal door de naastgelegen school was er ook de behoefte aan meer daglicht. Daarom is er een ontwerp gemaakt en een vergunning aangevraagd voor een grotere buitenwandopening. SRO heeft hier het buitenglas van het Eemhuis perfect voor kunnen hergebruiken en een prachtige pui op kunnen leveren. Zie de foto’s hieronder van de oude situatie bij het Eemhuis en de nieuwe bij de Brink en het praktijkgebouw. Vanzelfsprekend is de bestickering na oplevering verwijderd.

Deze projecten zijn een mooi voorbeeld van hoe we bij SRO circulair en duurzaam te werk gaan. Meer weten over hoe wij onze Co2 uitstoot verkleinen? Neem HIER een kijkje.

Ramen eemhuis. raam projectgebouw en raam de Brink