Update 25/6: Gisteravond was de laatste persconferentie van het kabinet over de coronamaatregelen. En wij zijn blij dat de versoepelingen worden doorgezet. Dit betekent dat per 1 juli alle binnensport accommodaties weer hun deuren mogen openen. Ook zijn wedstrijden en toernooien, zowel binnen als buiten, weer toegestaan met ingang van 1 juli. Maar net als bij alle voorgaande versoepelingen, wachten wij op het protocol dat ons richtlijnen geeft bij de organisatie en uitvoering van de binnensport in onze accommodaties. Wij verwachten deze vrijdagochtend binnen te krijgen.

Afgezien van de basisregels, zijn dit de aanvullende regels die gelden voor de nieuwe versoepeling:

  • Toeschouwers moeten nog steeds overal 1,5 meter afstand tot elkaar houden.
  • Voor alle leeftijdsgroepen geldt dat zij normaal spelcontact mogen hebben. Tijdens trainingen en wedstrijden hoeft bij contactsporten geen 1,5 meter afstand te worden gehouden.
  • Voor en na het sporten geldt voor volwassen vanaf 18 jaar, houd 1,5 meter afstand.
  • Schreeuwen en spreekkoren zijn niet toegestaan.

Wil je meer weten over het coronavirus en sport? Bekijk dan de veelgestelde vragen op de website van de Rijksoverheid.

———————————–

Update 19/5: Ons binnenzwembad Dijnselburg (Zeist) opent vanaf woensdag 20 mei haar deuren.

———————————–

Update 14/5: Onze binnenzwembaden Amerena (Amersfoort), Octopus (Leusden), De Duker (Bunschoten), Brandenburg (De Bilt), Boerhaavebad (Haarlem) en De Planeet (Haarlem) openen hun deuren weer op maandag 18 mei. Wij zijn heel blij dat we weer open mogen en kijken ernaar uit om al onze gasten weer in goede gezondheid te verwelkomen. Om onze gasten op een veilige en verantwoorde manier te ontvangen, hebben we tijd nodig gehad om op te starten, een plan te maken en alles voor te bereiden.

Afgelopen vrijdag zijn wij direct aan de slag gegaan met het opstellen van een plan nadat het protocol door de zwembadbranche online is gezet. In dit protocol zijn richtlijnen opgenomen om de veiligheid van onze bezoekers, maar ook van onze medewerkers te waarborgen. Dit is één van de redenen waarom wij in fases gaan opstarten.

Besloten is om in Eemland te starten met de kinderen die bijna gaan afzwemmen voor hun A-, B- of C-diploma; in Haarlem voor hun B- en C diploma (check ook de website van het zwembad!). Daarnaast zijn de banenzwemmers, onder bepaalde voorwaarden en mét reservering, weer welkom. Verenigingen zijn ook welkom. Wij zullen met hen nadere afspraken maken.

Wij vragen iedereen om voorafgaand aan een bezoek van onze zwembaden, onze website www.sro.nl of de website van het betreffende zwembad te checken. We rekenen er dan ook op dat onze bezoekers de maatregelen, aangepaste huisregels en aanwijzingen van onze medewerkers opvolgen.

De onderhoudswerkzaamheden die tijdens de sluiting van de zwembaden zijn gestart, zijn in zwembad Hoogland helaas nog niet afgerond. Dit betekent dat zij hun deuren later zullen openen. Wij laten onze bezoekers door een mail en informatie op de website weten wanneer dit het geval is.

Deel dit artikel

Kopieer link

Vragen over onze artikelen?

Neem dan nu contact met ons op

Marjon van Vilsteren </br> Directeur / bestuurder </br> NV SRO

Marjon van Vilsteren
Directeur / bestuurder
NV SRO

mvvilsteren@sro.nl

033-4225176